Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Ternovácz Adél beszámolója Erasmus félévéről - Alumni Alapítvány támogatással!

Alumni Ösztöndíjas

-

2020.04.07

Az ELTE Alumni Alapítvány rendszeresen ír ki pályázatot tehetséges, rászoruló hallgatók Erasmus-ösztöndíjának kiegészítésére.  Ternovácz Adél antik főszakos hallgató, a támogatási összeget 2019 őszén kezdődő gyakorlatához használta fel. Alábbiakban az ő beszámolóját olvashatják. 

2019 júniusában antik főszakos régészként végeztem ELTE-n és frissdiplomás pályakezdőként jó tervnek tűnt és bizonyult a karrieremet külföldi tapasztalattal kezdeni. A számomra legmegfelelőbb gyakorlati helyet Reading városában találtam és a legnagyobb örömömre a Ure Museum of Greek Archaeology szívesen fogadott a Erasmus+ gyakornokként.

2019. szemptember 2-án repültem Budapestről Londonba, ahonnan egyenes út vezetett Readingbe, a fővárostól hatvan kilométerre fekvő egyetemi városba. 

A múzeum a Readingi Egyetem campusán helyezkedik el az Antik Tanszéken és az egyetemi légkör a múzeumnak is egyedi hangulatot biztosít. A múzeumi dolgozók és a tanszék tanárai egy nagy családként működnek, konferenciákat és szakmai eseményeket szerveznek, alkalmanként teapartikat rendeznek, minden dolgozó születésnapját tortával ünneplik (köztük az enyémet is!) karácsonykor pedig tízesével írják egymásnak az ünnepi képeslapokat, amiről utólag kiderült: brit hagyomány. 

A Ure Museumban töltött idő alatt rengeteget fejlődtem szakmai, nyelvi és interperszonális szempontból egyaránt. A személyzet kollégaként kezelt, és jelentősebb feladatokkal bíztak meg, mint amilyenekre eredetileg számítottam. Önállóan vezethettem múzeumpedagógiai foglalkozásokat általános iskolás csoportoknak, rám bízták a múzeumba érkező római kori kerámiaanyag feldolgozását, elsajátíthattam a tárgyak 3D szkennelésének alapjait, az időm maradék részét pedig a múzeumi adatbázis kezelése töltötte ki. 

Az Erasmus+ és az ELTE Alumni Alapítvány kiegészítő ösztöndíjának köszönhetően a hétvégéim is hasonló izgalommal teltek. Anglia gyönyörű ország és sokkal több látnivaló van benne, mint amennyi öt hónap alatt megtekinthető. Több alkalommal jártam Londonban és Oxfordban, megcsodáltam a Seven Sister hófehér szikláit Brighton közelében, a római fürdőket Bath városában, az ország legmagasabb katedrálisát Salisbury-ben, a Stonehenge körkörösen elhelyezett misztikus kőtömbjeit és nem utolsósorban az angol vidék olyan apró gyöngyszemeit, mint Guildford és Newbury.  

Utólag elmondhatom, hogy fantasztikus döntés volt Erasmus gyakorlatra jelentkezni. Ezúton is szeretném megköszönni az ELTE Alumni Alapítványnak, hogy segítségükkel múzeumi gyakornokként kiutazhattam Angliába és egyúttal bíztatok mindenkit, hogy éljetek a lehetőséggel, utazzatok Erasmusszal!

Támogatott tehetségek

Aktuális pályázati kiírás

kedvel
669 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Alumni Ösztöndíjas

Horváth Katrin beszámolója Erasmus félévéről - ELTE Alumni Alapítvány támogatással!

egy tag profilképe

Alumni Központ

17 április

Alumni Ösztöndíjas

Pesthy Zsuzsanna Viktória beszámolója Erasmus félévéről - ELTE Alumni Alapítvány támogatással!

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 március

Alumni Ösztöndíjas

Oláh Tamara beszámolója Erasmus félévéről - ELTE Alumni Alapítvány támogatással!

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 március