Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Stangl Rebeka beszámolója Erasmus félévéről - ELTE Alumni Alapítvány támogatással!

Alumni Ösztöndíjas

-

2023.04.13

Az ELTE Alumni Központ, a volt hallgatók és az ELTE Alumni Alapítvány közreműködésével, 2016 óta, félévente, egyre növekvő volumenben kiírásra kerülő ELTE Alumni Ösztöndíj pályázatának célja a tehetséges, rászoruló hallgatók Erasmus-ösztöndíjának kiegészítése. Stangl Rebeka, nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgató az elnyert összeget hollandiai (Utrecht University) kiutazásához használta fel 2022 őszén. Alumni Ösztöndíjasunk beszámolója alább olvasható.

Az Erasmus+ ösztöndíjnak köszönhetően 2022 szeptembere és 2023 januárja között az Utrecht University-n tanulhattam. Hollandia negyedik legnagyobb városa lehetőséget adott arra, hogy könnyen meglátogassam az ország többi pontját, miközben egy nemzetközi és befogadó közegben bővíthettem tudásomat. Nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgatóként hatalmas élmény volt megtapasztalni egy új kultúrát, valamint egy teljesen eltérő oktatási rendszert. 

UtrechtBeerbike

Kinntartózkodásom alatt széles körben kiterjedtek az óráim több tanulmányi ágra is, volt lehetőségem részt venni kriminológia, pszichológia, valamint antropológia órákon, melyek segítettek látóköröm és érdeklődésem szélesítésében. Tanulhattam kimagasló pszichológusoktól, elismert amerikai kriminológusoktól, valamint nagy tudású antropológusoktól. Időm nagy részét az egyetem gyönyörű könyvtárában töltöttem, ahol mindig volt egy barátságos arc akihez fordulhattam, bármilyen problémám akadt, a holland diákok mindig segítőkészek voltak. 

Rijks Múzeum, AmszterdamVan Gogh, Self-Portrait, Rijks Múzeum

Az egyetemi elfoglaltságaimon kívül volt lehetőségem különböző diákszervezetek által rendezett programokon részt venni, ahol életre szóló barátságokat köthettem. Ezen programok közül a BuddyGoDutch szervezetet emelném ki, melynek célja a nemzetközi diákok körbevezetése és a kultúra megismertetése volt holland diákok segítségével. Az ő segítségükkel volt lehetőségem részt venni olyan programokon, mint a Beerbiking, ami egy tipikus holland társas esemény, valamint körbevezetettek Utrechtben és különböző kvízesteket és sportprogramokat szerveztek. Utrecht városa egy kis egyetemi város, ahol mindig lehet találni elfoglaltságot, a könyvtáraktól és múzeumoktól kezdve a kedves kis kávézókon át a jobbnál jobb éttermekig.

Van Gogh Múzeum, AmszterdamAlumni Ösztöndíjasunk Brüsszelben

Szabadidőmben több holland városba is sikerült eljutnom, mint például Amszterdam és Hága, de jártam Rotterdamban és Eindhovenben is. Egy hétvégére még Brüsszelbe is volt lehetőségem eljutni Utrecht központi elhelyezkedésének köszönhetően. 

Amszterdamban több múzeumot is meglátogattam, ezek között volt az Anna Frank Múzeum, a Rijsk Múzeum, valamint a híres Van Gogh Múzeum is. Hága tengerpartja a hideg idő ellenére is lenyűgöző volt, az egész város hangulata elragadó, ha lesz rá lehetőségem, a jövőben még szeretnék visszatérni melegebb időben is. 

Hálás vagyok az Eramus+ program által nyújtott lehetőségnek és az ELTE Alumni Ösztöndíjnak, hogy segített megvalósítani azt az álmom, hogy Hollandia egyik legjobb egyetemén tanulhassak és bejárhassam az országot.


Támogatott tehetségek

Aktuális pályázati kiírás

Így járulhat hozzá az ELTE Alumni Ösztöndíj jövőbeli kiírásához - ill. most SZJA 1 % felajánlással

A cikk ikonképén Stangl Rebeka Hága tengerpartján látható. 

kedvel
436 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Alumni Ösztöndíjas

Horváth Katrin beszámolója Erasmus félévéről - ELTE Alumni Alapítvány támogatással!

egy tag profilképe

Alumni Központ

17 április

Alumni Ösztöndíjas

Pesthy Zsuzsanna Viktória beszámolója Erasmus félévéről - ELTE Alumni Alapítvány támogatással!

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 március

Alumni Ösztöndíjas

Oláh Tamara beszámolója Erasmus félévéről - ELTE Alumni Alapítvány támogatással!

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 március