Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Online folytatódik a Harmadik Kor Egyeteme

Hírek

-

2020.10.13

Online folytatódik a Harmadik Kor Egyeteme!

Harmadik Kor Egyeteme 2020/21. őszi féléves előadássorozata

A koronavírus járvány miatt online előadásokat tartanak. Az előadásokon való részvételhez a ZOOM alkalmazás használata szükséges, a linket és a segédletet e-mailben küldik ki a jelentkezőknek. Az előadások végén a chat funkciót használva lehetőség lesz az előadóktól kérdezni. A résztvevőknek az előadás előtti napon küldik meg az aktiválására használható kódot a megadott e-mail címekre. Az előadásokat rögzítjük, azok a Youtube-on elérhetők lesznek.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: hke@ppk.elte.hu címen lehet jelezni a részvételi szándékot. (névvel, e-mail címmel, tagja-e valamilyen nyugdíjas szervezetnek, ha igen, melyiknek?)

Az előadások az alábbi dátumokon 14:00 órakor kezdődnek:

                                                                                                                                                                        

            

2020. szeptember 23.

            
            

Dr. Falus Ferenc: Hitelesen a járványhelyzetről. Mit kell tudnunk a  járványról?

            
            

2020. október 21.

            
            

Aradi Péter: A budapesti Lánchíd története napjainkig

            
            

2020. november 18.

            
            

Gábor György: A keresztény-zsidó párbeszédről

            
            

2020. december 9.

            
            

Hegedűs István: Az Európai Unióban a helyünk

            

Mindenkit nagy szeretettel várnak az online térben is az ELTE HKE szervezők


Harmadik Kor Online Egyeteme

Sikeres volt az ELTE PPK Harmadik Kor Egyetemének kísérleti, online előadása. Dr. Falus Ferenc, volt országos tisztifőorvos a most aktuális, idős korosztály kiváltképp érintő koronavírus járványról tartott előadást zoom-on keresztül (visszanézhető itt). Több mint ötven fő jelentkezett be az online térbe és kísérte aktív figyelemmel a szeptember 23. délutáni programot.

Az előadást Dr. Dúll Andrea, az ELTE PPK dékánhelyettese, Csehné dr. habil. Papp Imola a Harmadik Kor Egyetemének szakmai vezetője és Dr. Talyigás Katalin, az Életet az éveknek Budapesti Szervezet elnöke nyitotta meg. Mindhárman kiemelték, hogy az évek óta tartó programsorazt fókuszába az aktív idősödés került, és közönség újra és újra bebizonyítja, hogy a „tevékeny időskorért” nem csak szlogen. A programon rendszeresen résztvevő nyugdíjasok a mostanáig is tartó járványidőszakban sem engedték el a tudásközvetítő közösségi együttlétet. Az online gyülekezés időszakában ugyanúgy lehetett egymással beszélgetni, mint a Kazinczy utcai előadások előtt az aulában. Az előadás során a szemléltetés is megvalósult, képernyőmegosztással követni lehetett a prezentációt. Moderált beszélgetés keretében a hallgatóság élőben, a videóbeszélgetés funkciót használva vagy a chat ablakba leírva tehette fel a kérdéseit, melyet az előadó rögtön meg is válaszolt.

A szervezésben közreműködött a Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesülete.

A sikeres példán felbuzdulva a 2020/21. őszi félév előadásai online folytatódnak, és a nagyfokú résztvevői aktivitásra épülő szemináriumokon is – módszertani átdolgozás után – online lehet részt venni. Az időpontok és a regisztrációs információk az ELTE PPK Harmadik Kor Egyeteme oldalán olvashatók.


A „Harmadik Kor Egyeteme, ELTE – a tevékeny időskorért” program célja, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem a főváros támogatásával az idősebb korosztály számára is megnyissa a tanulás lehetőségét. A kezdeményezés célja az aktív idősödés, az élethosszig tartó tanulás és a generációk közötti párbeszéd támogatása és népszerűsítése. Az Egyetem így is törekszik arra, hogy értékalapú és hatékony kapcsolatot alakítson ki szűkebb és tágabb környezetével, s nyitott egyetemi központ legyen. A programot az ELTE PPK, a Budapesti Nyugdíjasok Szövetsége, és Az Életet az Éveknek Országos Szövetsége szervezi. 

Küldetés

A rendezvényt támogatja Budapest Főváros Önkormányzata.


Az ELTE Alumni korábbi híradásai a Harmadik Kor Egyeteméről: 

Forrás: PPK

158 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Zsolnai Anikó egyetemi tanár lesz a PPK új dékánja

egy tag profilképe

Alumni Központ

14 január

Hírek

Továbbtanulna? Naptár az ELTE kari nyílt napjaihoz

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 január

Hírek

ELTE is first in Hungary in the QS World University Rankings EECA 2021!

AI

Alumni International

08 január