Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Mat-Fiz találkozó 50.

Beszámolók

-

2019.10.24

Július utolsó vasárnapján került megrendezésre az 1969-ben végzett matematika-fizika szakos tanárok jubileumi Mat-Fiz találkozója.

A rendezvényt Dr. Sziklai Péter professzor, a TTK Dékánja nyitotta meg, majd a Matematikai Intézet nevében Dr. Zempléni András, a Fizikai Intézet nevében Dr. Tasnádi Péter professzorok, végül az ELTE Alumni szervezet nevében Dr. Weidinger Tamás docens köszöntötték a résztvevőket. Ezután az Il’ Silentio hangjai mellett állva — emlékük előtt tisztelegve — olvasták fel az elhunyt évfolyamtársak és tanárok nevét. 

Az összejövetel rangját előadások emelték. Néhány évfolyamtárs emlékeket idézett fel, míg volt tanáraik tudományos érdekességeket. Élménykeltőn számoltak be kutatási területeikről. A beszámolókat prezentációk, az egyetemi éveik alatt készült fotók vetítése színesítette. 

Az esemény, melyről további színes részletek és fotók találhatók a TTK weboldalán, remek hangulatban zajlott és nagy létszámban jelentek meg a volt hallgatók dacára annak, hogy nem várt technikai okok miatt július 27-ről 28-ra kellett módosítani az időpontját. 

A találkozón részt vevő ELTE Diplomásokat az ELTE Alumni Központ a X. Alumni évfordulós tanév végén - a kettős jubileum apropóján - aranyszínű, egyetemi címeres  ELTE Alumni kitűzővel lepte meg. 

Köszönet illeti Mat-Fizes jubileumi diplomások segítségét, akik 38.000 forinttal támogatták az ELTE Alumni Alapítványt - és ezzel közvetve a rászoruló tehetséges ELTE-s hallgatókat. Számumra az alapítvány félévente - épp most is - ösztöndíj kiegészítő pályázatot ír ki.

Esemény 

TTK részletes beszámolója


238 megtekintés Látogatók

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Preventing problematic internet use during the COVID-19 pandemic

AI

Alumni International

18 május

Beszámolók

Alcohol consumption and risk for feeding and eating disorders in adolescence

AI

Alumni International

11 május

Beszámolók

Preschoolers' learning strategies

AI

Alumni International

09 május