Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Mat-Fiz találkozó 50.

Beszámolók

-

2019.10.24

Július utolsó vasárnapján került megrendezésre az 1969-ben végzett matematika-fizika szakos tanárok jubileumi Mat-Fiz találkozója.

A rendezvényt Dr. Sziklai Péter professzor, a TTK Dékánja nyitotta meg, majd a Matematikai Intézet nevében Dr. Zempléni András, a Fizikai Intézet nevében Dr. Tasnádi Péter professzorok, végül az ELTE Alumni szervezet nevében Dr. Weidinger Tamás docens köszöntötték a résztvevőket. Ezután az Il’ Silentio hangjai mellett állva — emlékük előtt tisztelegve — olvasták fel az elhunyt évfolyamtársak és tanárok nevét. 

Az összejövetel rangját előadások emelték. Néhány évfolyamtárs emlékeket idézett fel, míg volt tanáraik tudományos érdekességeket. Élménykeltőn számoltak be kutatási területeikről. A beszámolókat prezentációk, az egyetemi éveik alatt készült fotók vetítése színesítette. 

Az esemény, melyről további színes részletek és fotók találhatók a TTK weboldalán, remek hangulatban zajlott és nagy létszámban jelentek meg a volt hallgatók dacára annak, hogy nem várt technikai okok miatt július 27-ről 28-ra kellett módosítani az időpontját. 

A találkozón részt vevő ELTE Diplomásokat az ELTE Alumni Központ a X. Alumni évfordulós tanév végén - a kettős jubileum apropóján - aranyszínű, egyetemi címeres  ELTE Alumni kitűzővel lepte meg. 

Köszönet illeti Mat-Fizes jubileumi diplomások segítségét, akik 38.000 forinttal támogatták az ELTE Alumni Alapítványt - és ezzel közvetve a rászoruló tehetséges ELTE-s hallgatókat. Számumra az alapítvány félévente - épp most is - ösztöndíj kiegészítő pályázatot ír ki.

Esemény 

TTK részletes beszámolója


kedvel
731 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április

Beszámolók

A KÉZFUNKCIÓ VÁLTOZÁSA ÉS JELLEMZŐI STROKE UTÁN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

10 április