Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Magyar Nemzeti Múzeum "Wittelsbachok – Sissi családja" kiállítás Alumni Kártyával!

Kedvezmények

-

2022.01.27

2022. február 20-ig látogatható a Magyar Nemzeti Múzeum "Wittelsbachok – Sissi családja" című időszaki kiállítása. A 100 évvel ezelőtt hazánkban elhunyt utolsó bajor király, III. Lajos évfordulójára emlékező, számos eredeti műtárgyat felvonultató tárlatot az Alumni Kártyával rendelkező ELTE diplomások 10% kedvezménnyel látogathatják.

A kiállításban az utolsó bajor uralkodó mellett családjának, a Wittelsbachoknak számos, a magyar történelemben jelentős szerepet játszó tagja is helyett kapott, így a magyarok körében közszeretetnek örvendő Erzsébet királyné - ismertebb nevén Sissi - is. A látogatóknak lehetősége nyílik betekinteni a királyné ruhatárába, megcsodálhatják gyémántokkal díszített rendi ékszerét, valamint számos róla készült fényérzékeny, féltve őrzött fényképet is megtekinthetnek.

A Múzeum - közgyűjtemények és magángyűjtők segítségével - kiegészített tárlata közel 100 darab eredeti műtárgy révén fest korhű képet a bajor-magyar kapcsolatok ezeréves történelméről, azon belül is a több mint 700 éven keresztül Bajorország élén álló Wittelsbach-dinasztiáról. A számos értékes kiállított tárgy között először láthatják a látogatók a koronázási palást töredékét, amelyet a tavalyi évben vásárolt meg a Múzeum. Az egyik legfontosabb magyar textilemlék töredékét egy mesterember tette el emlékbe a palást I. Ferenc József és felesége, Erzsébet királyné koronázása előtt végzett javításakor.

A kiállításról bővebb információt az alábbi linken talál.


Forrás és felhasznált kép: mnm.hu

További kedvezményeink

kedvel
359 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kedvezmények

Évad végi 50% kedvezmény a Katona József Színház előadásaira

egy tag profilképe

Alumni Központ

13 május

Kedvezmények

10% kedvezmény a Tudatosan jó termékeinek árából - Alumni Kártyával!

egy tag profilképe

Alumni Központ

24 április

Kedvezmények

Concerto Budapest - Spring Alumni Discounts

AI

Alumni International

23 április