Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Korona-körkép, korkép és kórkép 2.

Hírek

-

2020.07.22

Bojár Gábor, Csányi Vilmos, Bagdy Emőke, Mérő László, Jordán Ferenc, Zolnay Judit, Geszti Péter, Müller Viktor - az Alumni Stafétások és az ELTE Sikerek előadóink és más neves ELTE Diplomások köréből szemezgetve - volt hallgatóinktól idézzük idevágó gondolataikat.  


Bojár Gábor - vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója

"Én annak örülnék, hogy ha ebből a válságból azért tanulnánk. És valami olyan irányba lenne a kilábalás, ami a Földet nem tesz tönkre...A kijárási korlátozások nyomán azt tanuljuk meg, hogy lehet kevesebből is élni, és lehet kevesebbet pazarolni. A világot fenyegető legnagyobb veszély azt hiszem ma nem a gazdasági válság, hanem a klímaváltozás."
Tovább/Forrás: napi.hu
Csányi Vilmos - Széchenyi-díjas biológus, biokémikus, etológus 


"Én azt gondolom, hogy itt egy értelmes lakosság van, amelyik felfogta, hogy fel kell készülni a legrosszabbakra. Szerencsére a legjobb következett be, ami ebben a legjobbnak tekinthető. Az hogy jön egy második hullám... nyilván megint felülkerekedik a józan ész. Adatok kellenek, és ha a média pontos adatokkal szolgál, a lakosság engedelmeskedik." 
Tovább/Forrás: napi.hu

Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus 

"Nagy örömmel tapasztaltam, hogyan nyílt ki az emberi szívekben a segítési parancs, az eredendő, magunkkal hozott altruisztikus késztetés, amelynek már-már a megsemmisülésétől félhettünk. A gének áttörő hatalma, az emberben rejlő humán kincsek, az összetartozás, segítés, irgalom, szeretet mind utat tudnak törni a vészhelyzetekben."
Tovább/Forrás: MagNet

Mérő László, matematikus 

"Nem árt, ha valamennyire mentálisan fel vagyunk készülve arra, hogy lesznek olyan dolgok az életünkben, amelyeket nem tudunk kiszámítani, vagy amelyekre nem tudunk felkészülni. Ez nem egy különleges helyzet, hiszen például az oktatásban eddig is problémák megoldására kellett felkészíteni a diákokat, anélkül, hogy tudtuk volna, azok milyen problémák lesznek."

Tovább/Forrás: MagNet

Jordán Ferenc, hálózatkutató biológus

A globalizációnak rengeteg előnye van, de a hátrányokat is szem előtt kell tartanunk. A túlnépesedés, a természet rombolása, az urbanizáció és a szegénység hatásai kombinálódnak. 
Tovább/Forrás: MagNet 
Zolnay Judit MetLife Biztosító vezérigazgatója

"Amikor krízishelyzet van, akkor nem érünk rá hosszan elemezni, sokféle aspektust végignézni. Meg kell hozni egy döntést, és nagyon fontos, hogy magunkban kell hinni, hogy ez a dolog jó."

Tovább/Forrás: Business Café

Geszti Péter,  dalszövegíró, énekes 

"Ennél nagyobb újratervezés nincs, mint ami most zajlik. Csak nem mindegy, hogyan csináljuk tovább." 

Tovább/Forrás: Mandiner

Müller Viktor, az ELTE TTK Elméleti Biológiai és Ökológiai tanszékének tudományos munkatársa

"Az antivirális szerek enyhíthetik a betegség lefolyását, de nem lesznek csodaszerek. A legfőbb korlátjuk az, hogy a tünetek súlyossá válása után a betegség lefolyása már többé-kevésbé függetleníti magát a vírus jelenlététől, a káros gyulladásos reakciók akkor is folytatódnak, ha a gyógyszerekkel hatékonyan blokkoljuk a vírus szaporodását. "

Tovább/Forrás: Quibit.hu

Korona-körkép, korkép, kórkép 1.

646 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

145 éve született Heim Pál - évfordulósaink

egy tag profilképe

Alumni Központ

30 november

Hírek

COVID-19 hírek az Egyetemről

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november

Hírek

Adventi est

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november