Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Korona-körkép, korkép és kórkép 2.

Hírek

-

2020.07.22

Bojár Gábor, Csányi Vilmos, Bagdy Emőke, Mérő László, Jordán Ferenc, Zolnay Judit, Geszti Péter, Müller Viktor - az Alumni Stafétások és az ELTE Sikerek előadóink és más neves ELTE Diplomások köréből szemezgetve - volt hallgatóinktól idézzük idevágó gondolataikat.  


Bojár Gábor - vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója

"Én annak örülnék, hogy ha ebből a válságból azért tanulnánk. És valami olyan irányba lenne a kilábalás, ami a Földet nem tesz tönkre...A kijárási korlátozások nyomán azt tanuljuk meg, hogy lehet kevesebből is élni, és lehet kevesebbet pazarolni. A világot fenyegető legnagyobb veszély azt hiszem ma nem a gazdasági válság, hanem a klímaváltozás."
Tovább/Forrás: napi.hu
Csányi Vilmos - Széchenyi-díjas biológus, biokémikus, etológus 


"Én azt gondolom, hogy itt egy értelmes lakosság van, amelyik felfogta, hogy fel kell készülni a legrosszabbakra. Szerencsére a legjobb következett be, ami ebben a legjobbnak tekinthető. Az hogy jön egy második hullám... nyilván megint felülkerekedik a józan ész. Adatok kellenek, és ha a média pontos adatokkal szolgál, a lakosság engedelmeskedik." 
Tovább/Forrás: napi.hu

Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus 

"Nagy örömmel tapasztaltam, hogyan nyílt ki az emberi szívekben a segítési parancs, az eredendő, magunkkal hozott altruisztikus késztetés, amelynek már-már a megsemmisülésétől félhettünk. A gének áttörő hatalma, az emberben rejlő humán kincsek, az összetartozás, segítés, irgalom, szeretet mind utat tudnak törni a vészhelyzetekben."
Tovább/Forrás: MagNet

Mérő László, matematikus 

"Nem árt, ha valamennyire mentálisan fel vagyunk készülve arra, hogy lesznek olyan dolgok az életünkben, amelyeket nem tudunk kiszámítani, vagy amelyekre nem tudunk felkészülni. Ez nem egy különleges helyzet, hiszen például az oktatásban eddig is problémák megoldására kellett felkészíteni a diákokat, anélkül, hogy tudtuk volna, azok milyen problémák lesznek."

Tovább/Forrás: MagNet

Jordán Ferenc, hálózatkutató biológus

A globalizációnak rengeteg előnye van, de a hátrányokat is szem előtt kell tartanunk. A túlnépesedés, a természet rombolása, az urbanizáció és a szegénység hatásai kombinálódnak. 
Tovább/Forrás: MagNet 
Zolnay Judit MetLife Biztosító vezérigazgatója

"Amikor krízishelyzet van, akkor nem érünk rá hosszan elemezni, sokféle aspektust végignézni. Meg kell hozni egy döntést, és nagyon fontos, hogy magunkban kell hinni, hogy ez a dolog jó."

Tovább/Forrás: Business Café

Geszti Péter,  dalszövegíró, énekes 

"Ennél nagyobb újratervezés nincs, mint ami most zajlik. Csak nem mindegy, hogyan csináljuk tovább." 

Tovább/Forrás: Mandiner

Müller Viktor, az ELTE TTK Elméleti Biológiai és Ökológiai tanszékének tudományos munkatársa

"Az antivirális szerek enyhíthetik a betegség lefolyását, de nem lesznek csodaszerek. A legfőbb korlátjuk az, hogy a tünetek súlyossá válása után a betegség lefolyása már többé-kevésbé függetleníti magát a vírus jelenlététől, a káros gyulladásos reakciók akkor is folytatódnak, ha a gyógyszerekkel hatékonyan blokkoljuk a vírus szaporodását. "

Tovább/Forrás: Quibit.hu

Korona-körkép, korkép, kórkép 1.

kedvel
1037 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április