Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE Sikerek Veled: Közösségi média

Beszámolók

-

2023.05.17

Az ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat "Közösségi média használata - ügyünk érdekében" című alkalmára 2023. május 9-én este került sor az F épület Kodály termében. Az alkalmon Kump Edina (Körforrás), Márffy Bence (Időutazó), Matykó Noémi (Chiro Marketing), dr. Neszmélyi Emil (emilclimbs) és Wertán Sára (Beszélgess jól) beszélgetett a közösségi média szerepéről sikereikben, valamint karrierútjukról, eredményeikről és arról, hogyan segítette őket mindezekben az Alma Mater.

Az eseményt Balogh-Kátai Judit nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelenteket és röviden bemutatta a beszélgetés résztvevőit. Ezt követően átadta a szót a este moderátorának, Wertán Sárának.

A meghívott beszélgetőpartnerek először hivatásukat, "ügyüket" ismertették, majd Wertán Sára (PPK '09, '11) egy provokatív, rövid kérdéssel indította el az eszmecserét. Kíváncsi volt, hogy a meghívott beszélgetőpartnerek vajon mit gondolnak, miért ők ülnek itt ezen a mai alkalmon. Mi az a különlegesség, ami miatt érdekesek lehetnek mások számára, illetve miért tekinthetjük őket sikeresnek. Ezzel kapcsolatban Kump Edina (TTK '12) kifejtette, hogy "nekem valahol ez a siker, hogy egyrészt tényleg szeretem, amit csinálok, illetve hogy az, amit csinálok, és annak az eredményeként úgy tudok élni, ahogy nekem jó." Említésre került a hitelesség, az önazonosság fontossága, valamint a közérthetőség és a tudatosság is. 

Ezután szó esett az esetleges kudarcokról, amelyek a social media felületek használata közben, valamint üzeneteik eljuttatásakor érték a beszélgetőpartnereket. Említették az algoritmusok rendszeres változtatását - ezzel kapcsolatban Neszmélyi Emil (ÁJK '05, PPK '22) és Matkyó Noémi (BTK '11) is kiemelte az alkalmazkodás fontosságát -, de szóba került az a jelenség is, amikor az elkészített tartalom nem hozza meg a belefektetett idő és energia gyümölcsét. Ehhez kapcsolódóan Márffy Bence (BDPK SEK '19, '20) felhívta a figyelmet a tartalomkészítők, influenszerek fellelőségére is a mai fiatal korosztályra való hatásgyakorlásban. Kump Edinának elsősorban social media managerekkel és a hirdetéseiket kezelő különböző ügynökségekkel volt negatív tapasztalata, illetve a kommentelők kezeléséhez is hozzá kellett edződnie. Legtöbben azonban nem kudarcként, hanem bosszúságként, vagy épp kihívásként aposztrofálták az átélteket.

Az este folyamán kiderült, hogy a jelenlevők influenszernek tartják-e magukat, hogy hogyan állnak ehhez a kifejezéshez, valamint mi a véleményük influenszermarketingről. Végezetül az Alma Matertől kapott "muníciókról" is szó esett. Neszmélyi Emil az ÁJK szigorú elvárásait emelte ki, azt hogy nem volt kompromisszum. Matykó Noémi elmondása szerint "...e falak közt tanultam meg a kritikus gondolkodást, ami nagyon jó most, ha a közösségi médiáról beszélünk. Hogy nem hiszek el mindent első olvasásra, hogy mindig felteszem a kérdést, hogy vajon ez igaz-e, honnan tudok utánanézni, honnan tudok lekutatni egy-egy témát. És itt tanították meg nagyon, hogy semmit ne higgyek el elsőre, mindig gondolkodjak mielőtt valamit elhiszek, és még jobban gondolkodjak mielőtt megosztom másokkal." Szintén az alaposságot, a több forrásból való tájékozódás fontosságát említette Márffy Bence, valamint a kritikákból való tanulás képességét. Wertán Sára pedig kifejezetten egy kurzus egy alkalmára emlékezett jó szívvel vissza. Meghatározó élmény volt számára, amikor az ELTE PPK egykori Andragógia Tanszékének egy óráján megtanulta a Gordon-féle értő figyelmet.

Zárásképp a közönség kérdéseire kerülhetett sor, majd Balogh-Kátai Judit megköszönte a tartalmas és hasznos beszélgetést, és felhívta a figyelmet az ELTE Alumni Alapítvány tevékenységére, amely idén is nemes célra várja az SZJA 1% felajánlásokat.

Kíváncsi a teljes beszélgetésre? Nézze meg az alábbi videót!  



ELTE Sikerek Veled

Esemény

Fotók: Köszönjük Zalai Sára (ELTE Online) és Rusznák Gábor (ELTE KMRI) szíves együttműködését! 

kedvel
357 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április