Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Az ELTE Alumni Szervezet az Egyetemért

Hírek

-

2020.04.22

Alumni törekvései is öregbítik immár az Eötvös Loránd Tudományegyetem hírét – itthon és külföldön egyaránt.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem alumni életének megújítása iránt közel 5 éve fogalmazódott meg az igény. A terület törekvéseinek összefogása és az új szempontok szerinti tudatos fejlesztése 2016-ban indult el: a Szolgáltatási Igazgatóság egyik osztályaként létrejött ELTE Alumni Központ – közös rektori és kancellári felügyelet alatt – szervezi és irányítja a folyamatot az Alumni Tagozatok, volt hallgatók és jelenlegi oktatók/dolgozók közreműködésével, valamint az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával. A komplex fejlesztési terv kialakítását követően hét fontos területen – piackutatás, struktúra, kommunikáció, nyilvántartás, tartalmak, mozgósítás, források – párhuzamosan kezdődött meg a szisztematikus építkezés.

Az Alumni Központ jelentős, az ELTE erősségeire építő és élenjáróságát hirdető összegyetemi sorozatokat indított el, miközben a kari/szakági öregdiák törekvések támogatására új pályázati rendszert is bevezetett. A két irány – az összegyetemi és a kari/szakági – évek óta jól kiegészítik és erősítik egymást. Az ELTE tehetséges, rászoruló hallgatói az ELTE Diplomások Köre és az ELTE Alumni Alapítvány közreműködésével évente kétszer, egyre nagyobb volumenben kapnak ösztöndíj kiegészítő támogatást. Mindamellett az egyetemi forrásokat is sikerül évről évre részben alapítványi, részben pályázati forrásokból kiváltani, kiegészíteni. 2019 nyarára átalakult a tagnyilvántartás is: az új, korszerű közösségi platform jelentősen támogatja a közösség kommunikációját, s már angolul is szolgálja az ELTE öregdiák-szervezetének erősödését.

A Tempus Közalapítvány 2019. novemberben alumni munkatársak és nemzetközi koordinátorok részére szervezett konferenciát, ahol felkérésükre Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője plenáris ülésen mutatta be a szervezet tevékenységét, az elmúlt évek eredményeit, az egyetemi jó gyakorlatokat. Ismertette az új alumni weboldal létrehozásának körülményeit, beszámolt arról, milyen munka előzi meg egy ilyen fejlesztés bevezetését, milyen előnyei, hátrányai, nehézségei, buktatói, akadályai, támogatói vannak. Az elmúlt évben az ELTE Alumni Központ vezetőjét több magyar egyetem is megkereste, hogy a fejlesztésekről tájékozódjon. Mindemellett az ELTE alumni fejlesztéseinek híre külföldön is terjed. A szervezet tevékenységének bemutatása az idén ősszel 22. alkalommal megrendezendő Nemzetközi Alumni Konferencia programjában is szerepel.

Fotó: ELTEOnline

Forrás: elte.hu


kedvel
354 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április

Hírek

2024-es QS rangsor: itthon ismét az ELTE az élen

egy tag profilképe

Alumni Központ

11 április