Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Alumni Segély C

Felhívások

-

2021.01.13

A 2020-as év minden szempontból megnehezítette az emberek életét. Több hónapot töltöttünk családtagjainktól távol, meg kellett tanulnunk alkalmazkodni az otthoni munkavégzés kihívásaihoz, sokak veszítették el állásukat, kerültek nehéz helyzetbe a pandémia miatt. 

A nehézségek áthidalására 2020 végén az ELTE Alumni Központ gyűjtést indított, hogy a COVID-19 miatt nehéz helyzetbe jutott hallgatóknak segítséget nyújthasson a generációk közötti összefogás jegyében, az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával. A gyűjtésből befolyt támogatásokból, illetve az őszi Alumni Ösztöndíjból fennmaradt összeg átcsoportosításával létrehozhattuk az Alumni Segély COVID-19 alapot. 

Célunk, hogy a korábbi egyetemi hallgatók összefogásával a jövő ELTE-s büszkeségei közül támogatásban részesüljenek a tehetséges és szociálisan rászoruló hallgatók. A COVID-19 miatt kialakult gazdasági nehézségek - a keresőképesség elvesztése okán - sok hallgatónk került nehéz, vagy még nehezebb anyagi helyzetbe, mely egyben tanulmányaikra is kihathat. Egyetemünk rászoruló tehetségei számára azért hoztuk létre az ELTE Alumni Alapítívány és az alumnusok bevonásával ezt a segélyt, hogy támogatást nyújthassunk számukra a nehéz időkben.

A támogatás keretében a jelentkezők számától függően fejenként minimum 40.000 forint, maximum 80.000 forint összeget folyósítunk maximum 18 fő részére az alábbi pályázati kiírás szerint.

Beadási határidő: 2021. március 1.

Pályázati kiírás


Előzmények:

Kampányaival az Egyetem valamennyi jelenlegi és volt hallgatóját, munkatársát cselekvő együttműködésre bíztatja az ELTE Alumni Szervezete.

A pandémiás helyzet okozta nehézségeket átérezve az ELTE Alumni Központ jótékonysági kampányok révén hívta-hívja együttműködésre az Alma Materhez kapcsolódó közösséget.

A decemberi kampány keretében Prof. dr. Borhy László rektor, az ELTE Alumni Tanács és Alapítvány elnöke levélben kéri a segítséget a COVID-19 járvány miatt még inkább rászoruló hallgatók számára.
A Vigyázz, kész, KITŰZZZ! programban való jótékony részvétellel – a nyár végi egyetemi címeres póló kampány mintájára - aranyszínű, egyetemi címeres kitűzőhöz lehetett jutni. Viselésükkel, illetve a #kitűzdELTE használatával az Egyetem melletti kiállást, elköteleződést is jelezhetjük.
Az alumni.elte.hu/adattar alatti „ELTE Apró – Segítség” csoport fórumot biztosít arra, hogy az ELTE polgárai egymás részére segítséget ajánljanak fel - vagy kérjenek akár családtagjaiknak is - pl. online korrepetálás, pszichológia, gyógypedagógiai tanácsadás, környéken bevásárlás formájában. Ugyanezen az oldalon, a karrier menü alatt munkaerő felajánlására és állások hirdetésére nyílik lehetőség az esetleges nehézségek áthidalására - ugyancsak ingyenesen.

A kampányok által és a generációk összefogásának hála már egy millió forinttal növekedhetett a tehetséges, rászoruló hallgatókat a 2016/17 tanév óta támogató Alumni Ösztöndíj, valamint a most létrehozott Alumni Segély (Covid-19) alap. Hallgatói pályázataink a felhívások között jelennek meg és a Támogatás fül alatt is elérhetők.

Az adományokat a hallgatók nevében is köszönjük!


ELTE Alumni Hallgatói Pályázatok



kedvel
2388 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Felhívások

Jubileumi diploma igénylés - tudnivalók 2024.

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 április

Felhívások

SZJA 1% - Segítse a jövő ELTE Sikereit felajánlásával!

egy tag profilképe

Alumni Központ

01 március

Felhívások

Egyetemi címeres vászontáska és kitűző kampány

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 február