Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

A tanulási zavar és pszichopedagógiai támogatási lehetőségei - Bárczi Gyógytea beszámoló

Beszámolók

-

2023.03.08

2023. március 2-án a a Bárczi Gyógytea 9. évadának negyedik alkalmán a tanulási zavar értelmezéséről, prevenciós és intervenciós lehetőségekről – a pszichopedagógiai támogatás lehetőségeiről volt szó Kása Andreával és Macher Mónikával. A szakmai alumni rendezvényt - akárcsak a Gyógytea sorozat többi, jelen tanéves alkalmát - az ELTE Alumni támogatta.  

A beszélgetést ezúttal is Perlusz Andrea, tudományos és stratégiai ügyekért felelős dékánhelyettes nyitotta meg, majd Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője üdvözölte az online egybegyűlteket. Az előadás során a tanulási zavar fogalmának gyógypedagógiai szempontú értelmezésére vonatkozó legfontosabb ismeretek összefoglalása történt meg. Hazai, angol és német nyelvű szakirodalom alapján a veszélyeztetettség korai jeleinek, a szűrés és diagnosztika útjának rövid bemutatása után olyan intervenciós programok áttekintése is megtörtént, amelyek tudományos vizsgálatokkal bizonyítottan hatékonyak. Végül a tanulási zavar tüneteit mutató gyermek negatív tanulási folyamatainak bemutatására került sor, és ebből következően a professzionális segítségnyújtás lehetőségeinek gyógypedagógiai szempontú átgondolására.

Az online térben nagy érdeklődés mutatkozott a program iránt, főként szakemberek, kollégák részvételével izgalmas szakmai diskurzus bontakozott ki, amelyben számos további kérdés és szempont merült fel a terminológia értelmezését, a diagnosztikát és a professzionális segítségnyújtást illetően.


Forrás: barczi.elte.hu

Bárczi Gyógytea 9. évad 3. alkalom

Bárczi Gyógytea 9. évad 2. alkalom

Bárczi Gyógytea 9. évad 1. alkalom


kedvel
289 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április