Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Gyógypedagógiai támogatás, ADHD és viselkedészavarok - Bárczi Gyógytea beszámoló

Beszámolók

-

2023.01.12

2022. december 8-án a Bárczi Gyógytea 9. évadának harmadik alkalmán az ADHD-val és viselkedészavarokkal kapcsolatos gyógypedagógiai, illetve pszichopedagógiai támogatás sajátosságairól esett szó. Az online jelenléttel megvalósult szakmai alumni rendezvényt, illetve a Gyógytea sorozatot az ELTE Alumni támogatta. 

A beszélgetést Perlusz Andrea, tudományos és stratégiai ügyekért felelős dékánhelyettes nyitotta meg, majd Balogh-Kátai Judit, az ELTE Alumni Központ munkatársa is röviden köszöntötte az online egybegyűlteket. Az alkalom első felében Pongrácz Kornélia és Reményi Tamás, a pszichopedagógia szakirány oktatói, egy virtuális (gyógy)tea elkészítésére invitálták a hallgatóságot, mely során a komprehenzív ADHD-specifikus támogatás, azaz a (gyógy)tea 4 összetevőjét tekintették át, tehát az alapozó stratégiákat, a pszichoszociális beavatkozásokat, a gyógyszeres kezelést és a kiegészítő beavatkozásokat. A közösen elkészített "teát" ezután csészébe töltötték, azaz a viselkedészavart mutató tanulók sajátos jogszabályi helyzetére mutattak rá. 

Az előadás után élénk diskurzus alakult ki az előadók, a kar több oktatója, az ADHD-s gyermeket nevelő szülők és a szakemberek  között. E kurrens téma köré szerveződő esemény is megerősítette az előadókat abban, hogy további közös gondolkodásra, szorosabb együttműködésre van szükség az optimális ADHD-specifikus támogatás szélesebb körben történő megvalósításának érdekében.


Forrás: barczi.elte.hu

Bárczi Gyógytea 9. évad 2. alkalom

Bárczi Gyógytea 9. évad 1. alkalom

kedvel
424 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április