Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Egy mesterszak a jövő oktatásáért

-

PPK Alumni Tagozat

2024.01.23

Szeretnéd támogatni a köznevelés és a neveléstudomány fejlődését? Szeretnél oktatáspolitikai stratégiai döntések előkészítőjeként dolgozni, és érdekel a nevelés gyakorlatának világa? Jelentkezz az ELTE PPK neveléstudomány mesterszakára!

A 4 féléves képzés nappali és esti munkarendben indul Budapesten.

Tudj meg többet a szakról online nyílt napunkon 2024. január 25-én!


AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSTŐL A SZÍNHÁZI NEVELÉSIG

Az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetében olyan kutatói képességekkel rendelkező, interdiszciplináris szemléletű gyakorlati szakembereket képezünk, akik képesek lesznek a köznevelésben és a felsőoktatában, valamint az oktatásügyben kutatói és fejlesztői feladatokat elvégezni, hazai és nemzetközi szakmai fórumokon a nevelésügy hazai eredményeit kommunikálni.

A neveléstudomány MA képzésen nagy hangsúlyt fektetünk a korszerű, sokrétű és gyakorlatban is alkalmazható ismeretanyagok átadására, emellett a hallgatók számára biztosítjuk az oktatási-nevelési folyamatok mélyebb megértését és támogatjuk az oktatás és nevelés világának kutatásalapú megközelítését.

A következő tanévben az alábbi specializációk közül választhatsz:

  • kora gyermekkor pedagógiája
  • intézményfejlesztés

Kiemelten fontos számunkra a gyakorlati ismeretek közvetítése: a képzésen kreatív projektekkel, intézménylátogatásokkal és szakmai gyakorlattal bővítheted ismereteidet. Tagja lehetsz a Nevtud közösségének, amelyet kulturális sokszínűség, családias hangulat és nyitottság jellemez.

TÖBB MINT EGY KÉPZÉS

Feladatunk nemzetközileg is mérvadó kutatási tevékenységgel hozzájárulni a tudományos fejlődéshez. Kitűnő oktatóink részvétele megannyi országos és nemzetközi kutatásban biztosítékként szolgál a tudás hiteles és naprakész átadásához. Országos, reprezentatív felméréseinkpodcast-sorozatunkba meghívott szakértőink, folyóirataink mind az oktatásügy, az iskola világának mélyebb megértéséhez és fejlesztéséhez járulnak hozzá.

Mesterszakunkon lehetőséged nyílik kutatási tapasztalatokat szerezni projektjeinkben, és

csatlakozni a kutatócsoportjaink tudományos kutatásaihoz.


A VILÁG ÉLVONALÁBAN

A képzésünk országos szintű minőségét mutatja, hogy az Academic Rankings of World Universities (ARWU) 2023-as szakterületi rangsorában az ELTE PPK neveléstudomány területén egyedüli magyar intézményként a 201-300-as kategóriában végzett, valamint 2022-ben a kiemelkedően magas színvonalú tudományos munka elismeréseként a Neveléstudományi Intézetünk elnyerte az MTA Kiváló Kutatóhely minősítést.

DIPLOMA UTÁN

A képzés végén okleveles neveléstudomány szakos bölcsész végzettséget kapsz, a diploma birtokában elhelyezkedhetsz kutatóintézetekben, szakmai szolgáltatóknál, felnőttképző intézményekben, oktatásirányításban, kulturális és művelődési intézményekben, valamint nonprofit szervezeteknél. 

A diploma megszerzése után bekapcsolódhatsz a pszichológiai vagy a neveléstudományi doktori képzésbeilletve részt vehetsz a kar szakirányú továbbképzésein.


kedvel
19 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

„Az irodalom lényege, hogy elviselhetőbbé tegye az emberi léttel járó nehézségeket”

egy tag profilképe

PPK Alumni Tagozat

18 április

Alumni Ösztöndíjas

Pesthy Zsuzsanna Viktória beszámolója Erasmus félévéről - ELTE Alumni Alapítvány támogatással!

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 március

Hírek

Egy különleges mesterszak az ELTE PPK-n

egy tag profilképe

PPK Alumni Tagozat

06 február