Webinárium a Fiatal Kutatók Akadémiája felméréséről és tagfelvételi pályázatáról

En ligne
Lien visible pour les participants
La date limite de clôture des inscriptions est passée.

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) 2021-ben kérdőíves felmérést készített a 45 év alatti fiatal kutatók helyzetéről. Az ELTE Kutatói Alumni Tagozat következő webináriumán, 2022. november 29-én 19 órakor a felmérés tervezésében és kiértékelésében részt vevő ELTE-s munkatársak fogják ismertetni a 2021-es kutatás legfontosabb eredményeit, valamint az FKA szervezetét és 2022. december 1-ig elérhető tagválasztási pályázatát.


A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) 2019-ben a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) köztestületi tagságán belül alakult tudományos társaság, mely az MTA közfeladataival összhangban tevékenykedik. Az FKA alapszabály szerinti célja, hogy részt vegyen az Akadémia tudományos tevékenységében, Magyarországon és külföldön egyaránt képviselje a fiatal kutatók közösségét, tevékenységével elősegítse a fiatal kutatók szakmai fejlődését, érdekképviseletét, valamint erősítse a kutatók és a társadalom közötti kapcsolatot.


A széleskörű adatokon nyugvó, felelős érdekképviselethez és döntéshozatalhoz szükség van a fiatal kutatók helyzetének tudományos igényű felmérésére. A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) tagjai 2018-ban és 2021-ben is felmérést készítettek a 45 év alatti fiatal kutatók helyzetéről. Ezek közül a webináriumon Solymosi Katalin, az FKA társelnöke, Fröhlich Georgina és Hatvani István Gábor FKA tagok ismertetni fogják a 2021-es felmérés legfontosabb megállapításait, melyet október végén hoztak nyilvánosságra. A kutatási jelentés elérhető ezen a linken. A programot Sziklai Péter, az ELTE tudományos rektorhelyettes fogja megnyitni.


A program második felében ismertetjük az FKA főbb tevékenységeit, valamint tagfelvételi pályázati eljárását. Utóbbi keretében az MTA 40 év alatti köztestületi tagjai 2022. december 1-ig jelentkezhetnek a szervezet tagságára (a 2023-2028 közötti periódusra). Az FKA-nak jelenleg 9 teljes állásban az ELTE-n oktató tagja van (Hungler Sára, Kubinyi Enikő, Mátyus Edit, Ősi Attila, Schlosser Gitta, Sík Domonkos, Solymosi Katalin, Szöllősi Gergely János, Terpai Tamás), több tagunk az ELTE Doktori Iskola oktatója vagy témavezetője, négyen pedig óraadóként dolgoznak az egyetemen (Dékány Éva, Fröhlich Georgina, Haranginé Lukács Réka és Hatvani István Gábor). Az FKA 5 ELTE-s tagja válik 2023. május 1-től a szervezet alumnusává, így különösen fontos, hogy legyenek új, a tudományos közélet iránt elkötelezett ELTE-s jelentkezők az idei tagfelvétel során. A részletes tagfelvételi kiírás elérhető ezen a linken.


Az esemény az FKA és az ELTE Kutatói Alumni Tagozata közös megrendezésében valósul meg. A tudományos kutatásban dolgozó volt ELTE diplomásokat tömörítő ELTE Kutatói Alumni Tagozatról ezen a linken lehet tájékozódni. A felmérés kiértékelésén dolgozó előadók mindegyike az ELTE alumnusa és jelenlegi oktatója. Minden volt ELTE-s diplomás jelentkezését várjuk az ELTE Kutatói Alumni Tagozatba az alábbi linken. Tagozatunk célja, hogy az ELTE-n végzett kutatókból létrehozott interdiszciplináris hálózat révén növelje tagjainak kooperációs lehetőségeit és hosszútávú pályázati sikerességét.


A program elérhető az alábbi Teams linken: https://teams.microsoft.com/l/meetup-
join/19:CB906vyydDr7fYv9nC4L5NRO2hrZbKWrdDo67_u-
fLY1@thread.tacv2/1668546405253?context={"Tid":"b366dbcd-4fc3-4451-82d2-
e239564302c3","Oid":"f7709771-f887-4945-b82e-c77aa94f4ed8"}

kedvel
203 megtekintéss Visites
Ossza meg
Beszélgetés
Vous n'avez pas les droits pour lire ou ajouter un commentaire.