Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Szociális integráció a visegrádi országokban

Hírek

-

2022.01.17

Hungler Sára, az ÁJK adjunktusa tart angol nyelvű előadást a szociális integrációról a visegrádi országokban az ELTE Alumni Academy „What’s new in science?” sorozatában.

A Nemzetközi Alumni Tagozat „What’s new in science?”  rendezvénysorozata keretében angol nyelvű tudománynépszerűsítő előadások hangzanak el. A sorozat első évadának négy előadása azt vizsgálta, milyen hatással van a COVID-19 pandémia az oktatásra. A második évad előadásai tematikájukban a CENTRAL Network aktuális témájához („Közép-Európa: ami összeköt és ami megoszt”) kapcsolódnak. 

Müller Viktor biológus 2021. áprilisi, Sik Domonkos szociológus májusiUrbán Róbert pszichológus júniusi előadása és Bajzáth Angéla adjunktus szeptemberi előadása után a második évad első előadója Lojkó Miklós, a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézetének habilitált docense volt. A következő előadást Hungler Sára, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa tartja 2022. január 26-án. Előadásának címe: „Szociális integráció a visegrádi országokban”.

Hungler Sára doktori fokozatát 2015-ben szerezte, jelenleg posztdoktori kutatásán dolgozik. Kutatási területe az Európai Unió munka- és szociális joga. Számos hazai és nemzetközi munkajogi szervezet tagja, 2021 óta a Magyar Tudományos Akadémia mellett működő Fiatal Kutatók Akadémiájának választott tagja, ahol a kisgyermekes kutatónők helyzetével foglalkozik. 

A CENTRAL Network öt közép-európai egyetem, a prágai Károly Egyetem, a Varsói Egyetem, a Bécsi Egyetem, az ELTE és a berlini Humboldt Egyetem összefogásában alakult meg 2014-ben. Az együttműködés keretében változatos kutatási és ismeretterjesztő tevékenységek zajlanak. Törekvésésének köszönhetően Európában és Európán kívül is nagyobb szerepet kap a közép- és kelet-európai régió tudományos diskurzusa.

Regisztráció

kedvel
349 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április