Vissza a hírekhez

Alumni-találkozó az Eötvös Collegiumban, 2023. április 27.

-

Eötvös Collegium Alumni Tagozat

2023.05.08

Alumni-találkozó az Eötvös Collegiumban 

2023. április 27.


Az ELTE Eötvös József Collegium Alumni Tagozata 2023. április 27-én, az ELTE Alumni Központ „Egyetem megnyitja kapuit” programsorozatához, annak Eötvös collegiumi állomásához csatlakozva, közös szakmai találkozót tartott a résztvevők és a Collegium növendékei számára. A rendezvény az ELTE Alumni Központ támogatásával valósult meg. 

Az 1958-ban újjászervezett Eötvös Kollégium – ma Eötvös Collegium – idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját. A jubileum alkalmából a Collegium több kezdeményezéssel és programmal készül az év során a jeles évforduló megünneplésre és az egykori növendékek bevonásával a collegista alumni-háló megerősítésére. Ezen események sorába illeszkedett az ELTE Alumni Központ „Egyetem megnyitja kapuit” sétájával párhuzamosan szervezett Eötvös-collegista találkozó, amely szerény állófogadással zárult. 


 

A tárlatvezetéssel egybekötött épületlátogatásra és sétára, amelyet a történelmi Collegium monográfusa, Garai Imre és a Collegium igazgatója, Horváth László, valamint az Eötvös Könyvtár vezetője, Markó Veronika tartottak, egykori collegistákat hívtunk meg, hogy a – minden érdeklődő számára nyitott – program résztvevőivel együtt ők is körbejárhassák alma materüket, majd közös szendvicsezés közben elevenítsék fel collegista történeteiket és osszák meg tapasztalataikat egymással. A programon ugyan kevesebben vettek részt (kb. 40 fő), ám azt örömmel láttuk, hogy jelenlegi collegisták is csatlakoztak az alumnusokhoz és nagy lelkesedéssel meséltek arról, milyen ma a Collegium falai közt élni és tanulni. 

 A rendezvényen Horváth László igazgató köszöntötte a vendégeket, az ELTE Alumni Központ támogatását pedig Petz Denise és Balogh-Kátai Judit biztosították.



kedvel
47 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Alumni-adattár a 65. évforduló alkalmából

egy tag profilképe

Eötvös Collegium

20 február

Megjelent a Cathedra Magistrorum újabb kötete: Kompetenzen und Standards

egy tag profilképe

Eötvös Collegium

01 február

Jacob- und Wilhelm-Grimm-Förderpreis díjban részesült Perge Gabriella

egy tag profilképe

Eötvös Collegium

25 október