Vissza a hírekhez
Korábbi cikk

Gyermeknapi jótékonysági felhívás - a legszegényebb diákoknak

Felhívások

-

2021.05.14

Kedves Alumnusok!

Bizonyára sokan nézegetjük bánkódva használaton kívüli informatikai eszközeinket, miközben arról olvasunk, hogy mennyi gyermeknek lenne szüksége az otthoni tanuláshoz ilyen eszközökre, de nem tudtuk, hogy is juttathatnánk el ezeket hozzájuk.

Pedagógusokkal és gyermekvédelemben dolgozókkal beszélve volt hallgatóink egy csoportja arra a következtetésre jutott, hogy a digitális oktatás a legszegényebbeknek (is) még sokáig társa lesz, így továbbra is nagyon nagy szükség lenne ehhez eszközökre.

A Földtani Társulat vezetőségének - Budai Tamás elnök (TTK '82, '89) geológus és MTA tag, illetve Babinszki Edit főtitkár (TTK '00, '09) geológus - engedélyével Bodor Emese (TTK '10) geológus, Magyar János ELTE-s munkatárs elhatározták, hogy gyermeknapig gyűjtést szerveznek, majd az összegyűlt eszközöket egy az egyben eljuttatják az Angyaljárat Alapítvány munkatársainak, akik koordinálnák, hogy valóban a rászorulók kapják meg ezeket az eszközöket.

Amiket gyűjtenének (maximum szépséghibás, de feltétlenül működőképes eszközöket várnak, mivel az érintett családoknak nincs pénze javíttatásra):

  • okostelefonok
  • tabletek és
  • laptopok

Miért pont ezeket és mi a helyzet a logikusan tanuláshoz sokkal jobbnak gondolt asztali számítógépekkel?

Ezeknek a gyermekeknek a többsége digitálisan analfabéta családból származik (a szülők még soha nem nyomták meg egy számítógépen sem a power gombot és nem tartottak kezükben egeret). Jellemzően nincs íróasztal (nem is fér el), így nincs hova tenni az „asztali” gépet, a jelenléti oktatáshoz webkamera és hangszóró is szükséges, a házi feladatok és órai munkák fotózásához és feltöltéséhez a Kréta rendszerbe pedig digitális fényképezőgép. Ezeknek az eszközöknek a használatát mind meg kellene tanítani a szülőknek, akiknek sajnos az ehhez szükséges kompetenciái hiányoznak. Az idősebb, szakközépiskolába esetleg szakgimnáziumba eljutó gyermekek esetében a laptop azért praktikusabb, mert ők szinte mind kollégisták, így tudnák magukkal hozni-vinni a tanulás eszközét.

Átadási pont: ELTE Lágymányosi Campusán Magyar Jánosnál (magyarjani90@gmail.com)

2021. május 25-ig várják adományaikat.

Amennyiben az eljuttatást nem tudják megoldani, de lenne adományuk, Bodor Emesét kereshetik az emesebodor@gmail.com címen, és megoldják.

Teljes felhívás a Földtani Társulat honlapján

kedvel
636 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Felhívások

ELTE Apró - Segítséget kér vagy ajánl?

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 március

Felhívások

Segítséget kér vagy ajánl? - Jó tett helyébe jót várjon

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 november

Felhívások

Vigyázz, kész, KITŰZZZ! - Instagram játék

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 november