Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

50 ÉVES A PSZICHOPEDAGÓGIA SZAKIRÁNY - ÜNNEPI KONFERENCIA - BESZÁMOLÓ

-

Bárczi Alumni Tagozat

Beszámolók

-

2023.12.21

A pszichopedagógia szakirány létrejöttének 50. évfordulója alkalmából 2023. december 7-én ünnepi konferenciát rendeztünk a karon.


A jeles eseményt dr. habil. Papp Gabriella dékán asszony nyitotta meg, majd Reményi Tamás, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének elnöke és karunk oktatója köszöntötte az egybegyűlteket.

Az előadások megkezdése előtt Pataky Csilla az ELTE Alumni Központ vezetője köszöntötte az ünnepi konferencián és egyben a szakmai alumni rendezvényen megjelent résztvevőket. A központ vezetője néhány percben felhívta a résztvevők figyelmét az Alumni szervezet tevékenységére, főbb céljaira és az általuk nyújtott lehetőségekre. 

A plenáris előadók között üdvözölhettük dr. B. Aczél Annát, Domszky Andrást, Donáth Attilát, Herr Nikolettát, Rózsáné Czigány Enikőt, valamint a szakirány jelenlegi felelősét, dr. Pongrácz Kornéliát, és hallgathattuk dr. Dobos László szavait Reményi Tamás tolmácsolásában. A pszichopedagógia tudomány fejlődésében és a szakirány életében meghatározó nagy elődök visszaemlékezései valódi, becses időutazással értek fel, a jelen szakembereihez intézett üzeneteik mindannyiunk szívét megmelengették.

Délután workshopok keretében, a pszichopedagógia sokszínűségét szem előtt tartva, meghívott intézmények, szervezetek képviselői mutatták be szakmai munkájukat, és kerekasztal beszélgetésen – a közönséget is bevonva – vitatták meg az aktuális szakmai kérdéseket, dilemmákat.

A konferenciát playback improvizációs színházi előadás zárta, amely méltó befejezése volt e rendkívüli napnak.


Köszönjük a támogatást:


Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja!
kedvel
78 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

A KÉZFUNKCIÓ VÁLTOZÁSA ÉS JELLEMZŐI STROKE UTÁN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

10 április

Beszámolók

KUTATÁSOK AZ AFÁZIA ÉS EGYÉNI KÜLÖNBSÉGEK KUTATÓMŰHELYBEN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

25 március

Beszámolók

A FÜLDOMINANCIA VIZSGÁLATA SZINTETIZÁLT BESZÉDINGEREK SEGÍTSÉGÉVEL - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

12 március