Retour aux actualités
Article suivant
Article précédent

Továbbra is Borhy László marad az ELTE Alapítvány Elnöke!

Hírek

-

2021.04.23

Rektorjelöltválasztó szenátusi ülést tartott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusa 2021. április 19-én. Továbbra is prof. dr. Borhy László marad az ELTE rektora, következésképpen az ELTE Alumni Alapítvány és az ELTE Alumni Tanács elnöke is.
A felsőoktatásról szóló törvény alapján a rektori megbízásra benyújtott valamennyi, a pályázati feltételeknek megfelelt pályázatot a szenátus véleményezi, és valamennyi tagja többségének szavazatával dönt a rektorjelölt személyéről (előfeltétel pedig a határozatképes ülés legalább 60%-os részvétellel).

A rektori pozícióra hárman pályáztak, a hivatalban lévő rektor, Borhy László mellett Horváth Zoltán egyetemi tanár, az Informatikai Kar dékánja és Szalay Péter, a Természettudományi Kar egyetemi tanára, korábbi tudományos rektorhelyettes.

A szavazás elektronikus (titkos) szavazólappal történt, a tagok a háromból csak egyet jelölhettek meg. A szenátus nagy többséggel – 28 igen szavazattal – Borhy Lászlót választotta rektorjelöltnek. (Horváth Zoltánt 11, Szalay Pétert 8 szenátusi tag támogatta.) Az eredmény alapján 2021. augusztus 1-től négy éven át ismét Borhy László töltheti be a rektori posztot. A rektort a fenntartó miniszter ajánlására hivatalosan a köztársasági elnök nevezi ki.

Tudja, hogy mennyit ér adója 1%-a? Átlagosan 4000 forintot jelent, melynek felajánlásával könnyedén hozzájárulhat az ELTE Alumni Alapítvány (adószáma: 18133442-1-41) törekvéseinek sikeréhez, elsősorban a jövő ELTE Sikereinek, egyetemünk tehetségeinek támogatásához. Olvassa el a régi-új rektor üzenetét ezzel kapcsolatban!

kedvel
357 megtekintéss Visites
Ossza meg

Commentaires0

Vous n'avez pas les droits pour lire ou ajouter un commentaire.

Articles suggérés

Hírek

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

17 május

Hírek

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 május

Hírek

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május