Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

Kitüntetések

-

2024.01.08

2023 végén 23. alkalommal adtak át a Rátz Tanár Úr életműdíjat, amellyel a legjobb matematika-, fizika-, kémia- és biológiatanárok munkáját ismerik el. 

2023 végén adták át a természettudományos tárgyakat oktató pedagógusoknak járó Rátz Tanár Úr Életműdíjat. Az idei évtől kezdődően a díjazott tanárok fejenként 2 millió forinttal járó elismerést vehettek át a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

A díjazottak között két egykori hallgatónk is szerepel:

C. Neményi Eszter (TTK), tanítói képesítést középfokon, középiskolai tanári végzettséget az Eötvös Loránd Tudományegyetemen matematika-fizika szakon szerzett.

Hosszú pályája során dolgozott nevelőotthonban, volt az Országos Pedagógiai Intézet munkatársa, tanított általános iskolákban, sok tanítót nevelt ki a Budapesti Tanítóképző Főiskola matematika tanszékének docenseként és még 80 éves kora felett is aktív pedagógusi munkát végez.

Munkája során számos díjban részesült, megkapta a Beke Manó-díjat, a Magyar Köztársaság kiskeresztje kitüntetést, az Apáczai Csere János-díjat és a Varga Tamás-díjat.

Tófalusi Péter (TTK) fizika szakos középiskolai tanárként szerezte diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, 2001-től a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumnak elismert tanára.

Óráit az élményalapú tanítás, a hasznos, gyakorlati tudás kísérletekkel tűzdelt átadása jellemzi. Mestertanárként fontosnak tartja, hogy a tanulók az aktuális fizikai kérdésekkel és problémákkal is tisztában legyenek, így gyakran hív meg előadókat a különböző kutatóintézetekből, illetve környékbéli egyetemekről.

Eredményes munkásságát több díjjal ismerték el: 2005-ben Ericsson-díjat, 2011-ben Vermes-díjat, 2010-ben Jedlik Ányos-díjat, 2011-ben Pro Progressio-díjat, 2011-ben MOL MesterM-díjat, 2013-ban Bonis Bona-díjat kapott. 


Gratulálunk diplomásainknak!


Forrás: ratztanarurdij.hu

kedvel
307 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 március

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

egy tag profilképe

Alumni Központ

06 március

Kitüntetések

Átvette Nobel-díját Krausz Ferenc és Karikó Katalin

egy tag profilképe

Alumni Központ

11 december