Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Príma Primissima Díjasok lettek alumnusaink

Kitüntetések

-

2021.12.08

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában közönség nélkül megtartott gálaesten december 3-án. A díjazottak között több alumnusunk is szerepel! Gratulálunk nekik!

Idén tizennyolcadik alkalommal adták át a Prima Primissima díjakat, a 2003-ban alapított elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

A díjakat tíz kategóriában adják át, kategóriánként megválasztott három-három jelölt közül végül titkos szavazással kerül ki minden kategória Primissima-díjasa, valamint a publikum által odaítélt Prima Primissima Közönségdíj nyertese.

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában a Bolyai János Matematikai Társulat került ki győztesen, a díjat Pálfy Péter Pál (TTK '78) a Társulat elnöke vette át, ám a siker a Társulat 130 éve során a magyar matematikáért igen sokat tett, minden tagjának és munkatársának - köztük alumnusaink - elismerése is. 

Magyar tudomány kategóriában Kondorosi Éva (TTK 71, '73), molekuláris biológus, magyar irodalom kategóriában pedig Kovács István (BTK '68) költő, műfordító, történész, polonista vehette át a Prima Primissima díjat.

Forrás

kedvel
352 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Kitüntetések

A National Academy of Sciences tagjává választották Barabási Albert-Lászlót

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Kitüntetések

Akadémiai Aranyérmet kapott Pléh Csaba

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Kitüntetések

Díjat kapott Rakovszky Zsuzsa és Margócsy István

egy tag profilképe

Alumni Központ

07 május