Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Párok az ELTE-n - interjú Szauer-Szelestei Hanna

Párok az ELTE-n interjú

-

2023.12.05

A „Párok az ELTE-n" interjúkban olyan ELTE-s diplomások válaszolnak az ELTE Alumni Központ kérdéseire, akik az Alma Materünkben találták meg párjukat. Az interjúra ezen a kérdőíven keresztül lehet jelentkezni. Az írásbeli interjú kérdéseire ez alkalommal Szauer-Szelestei Hanna (TTK '22) válaszolt. Ő és párja TTK-s éveik alatt ismerkedtek meg egymással. 

"Egyetemi tanulmányaimat 2016-ban kezdtem az ELTE-n matematika-fizika tanár szakon. A matfizesek között hamar jó kapcsolat alakult ki a gólyatábornak és a tanév kezdete után is folytatódó gólya-programoknak köszönhetően. Férjem szintén a szaktársaim közé tartozott, de az egyetem elején még nem volt közös baráti társaságunk.

Ahogy teltek a félévek, egyre jobban megismertük csoporttársainkat, és a kezdeti kapcsolatok mellett újak alakultak. Nagyjából a negyedik félév végére alakult ki egy kb. 10 fős igazán összetartó fizikás közösségünk, amelynek már mindketten tagja voltunk. Ezekkel a barátainkkal a mai napig tartjuk a kapcsolatot, jelen vagyunk egymás életében, és minden évben van egy néhány napos közös nyaralásunk is. Ennek az egyetemi közösségnek köszönhetően találtunk egymásra férjemmel, akivel a kezdeti barátságunkat és későbbi párkapcsolatunkat is megedzették az egyetemi kihívások, közös éjjel-nappali tanulások. Jelenleg tanárként dolgozunk mindketten, így jól megértjük egymást a hivatásunkban is. A mai napig szoktuk az egyetemi tanárainkat emlegetni, vagy felidézünk egy-egy vicces órai élményt, például amikor elment az áram előadás közben, és aztán sötétben folytatódott.

Egyetemi éveink jellegzetessége volt, hogy tanárszakosként a TTK és a PPK épületei között ingáztunk. Ha Budapesten járunk, felidézzük az órák közti rohanás hangulatát, és csodálkozunk, milyen gyorsan elteltek ezek az évek. Leginkább a Lágymányosi Campus Északi és Déli épületéhez kötődünk, hiszen itt volt a legtöbb óránk. Érdekesség, hogy a lagzinkat is a Magyar Tudósok körútján tartottuk, így az a kapcsolatunk és a házasságunk kezdetének helyszíne is."


Kérdőíveink, melyeket Ön is kitölthet: Párok az ELTE-n, Első generációsok az ELTE-n, Generációk az ELTE-n, Hallassa hangját, Alumni kérdőív, ELTE Alumni kisdedek

kedvel
138 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Párok az ELTE-n interjú

Párok az ELTE-n - interjú Rajszki-Takács Dorinával

egy tag profilképe

Alumni Központ

13 november

Párok az ELTE-n interjú

Párok az ELTE-n - interjú Szalay Sándorral

egy tag profilképe

Alumni Központ

27 január

Párok az ELTE-n interjú

Párok az ELTE-n - interjú Doma Petrával és Takó Ferenccel

egy tag profilképe

Alumni Központ

13 július