Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Nyári diplomaosztók 2023 - TTK, BTK, TáTK

Beszámolók

-

2023.07.24

Körképünkön az ELTE karainak nyári diplomaosztóiból szemezgetünk. Minden kar esetén egy ünnepségről tudósítunk. Ezúton is üdvözöljük a frissdiplomásokat, és várjuk őket is az ELTE Diplomások közösségébe!

TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR

2023. július 18-án tartották a TTK oklevélátadó ünnepségeit a Gömb Aulában. Az ünnepély a Kar vezetésének bevonulását és köszöntését követően a himnusz közös eléneklésével vette kezdetét. Dr. Kacskovics Imre, a kar dékánja ünnepi beszédében kitért az elmúlt években leküzdött nehézségekre, valamint hangsúlyozta az ELTE TTK-s diploma értékét, a kar vezető helyét a hazai felsőoktatásban. Hozzátette, hogy büszkék valamennyi végzett hallgatóra, ők is legyenek büszkék magukra, és ne feledjék, hogy az Alma Mater visszavárja őket, csatlakozzanak a TTK Alumni közösségéhez. Ünnepi beszédét angolul is elismételte a nemzetközi hallgatóknak. Ezt követően a kari HÖK elnöke, Mig András is köszöntötte mindkét nyelven a megjelenteket, majd a diplomák ünnepélyes átadására került sor. Először a kitüntetéses diplomát szerzettek vehették kézhez oklevelüket a Kar dékánjától. A rendezvény a hallgatói kitüntetések HÖK általi átadásával és a Szózat közös meghallgatásával ért véget.

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR

A diplomaosztó ünnepséget, melyen a tanári képzésben végzettek vettek részt, Kiss Fruzsina előadásában Egy magyar népdalcsokor indította. Az elnöki asztalnál ülő Dr. Horn Idlikó dékánhelyettes asszony köszöntőjében kiemelte, hogy a végzett hallgatók mindamellett, hogy újabb hatalmas sikert értek el, napi szinten a gyakorlatban pozitív változásokat hozhatnak létre: emberi sorsokat befolyásolhatnak, illetve megváltoztathatják a jövőt. Emlékeztette őket, hogy a tanárság sosem volt könnyű terep, ehhez sok sikert és kitartást kívánt a diplomásoknak. Ezt követően meghallgattuk a himnuszt, majd elkezdődött a diplomák átadása. Az ünnepséget ELTE nagyszombati himnusza zárta.


TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR
Az ünnepség Dr. Szűcs Zoltán Gábor nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes köszöntőjével kezdődött, amelyben felhívta az ünnepelt friss diplomások figyelmét az Alumni tevékenységre és közösségre. A köszöntő után a Himnusz következett, majd a különdíjak és legjobb szakdolgozatok íróinak járó elismerések átadása zajlott le. Az oklevelek kiosztása előtt és közben is Nagy Veronika, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem volt hallgatója kápráztatta el az egybegyűlteket hárfa muzsikájával, az okleveleket a Kar dékánja, Dr. Prónai Csaba adta át. Az ünnepséget az Európai Unió himnusza zárta.


Lépjen be az Alumni közösségbe, és csatlakozzon a Karja Alumni tagozatába! 

Végzős ajándék szponzoráció

kedvel
305 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április