Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Kortárs színdarabok versenye

-

BTK Alumni Tagozat

Felhívások

-

2023.12.08

2024. január 10-ig várják a nevezéseket az Eurodram pályázatára.


Az Eurodram egy európai hálózat a színházi fordításért, melynek célja, hogy elősegítse kortárs színművek más nyelvekre fordítását, és eljuttassa a fordításokat a színházi szakmához és a közönséghez. A hálózat munkájában mintegy harminc, különböző nyelveket képviselő bizottság vesz részt a Európában, Közép-Ázsiában és a Földközi tenger térségében. 

Az Eurodram magyar bizottsága által meghirdetett pályázaton magyar nyelven írt kortárs színdarabokkal lehet részt venni, amelyek közül a Bizottság hármat választ ki. 

A pályázatra olyan az elmúlt 5 évben született szövegekkel lehet jelentkezni, amelyek megszólíthatják a tágabb értelemben vett európai közönséget is. A nyertes műveket a magyar bizottság az Eurodram nemzetközi hálózatán keresztül fordításra és bemutatásra javasolja. A nyertes művek a Stúdió K Színházzal együttműködésben, felolvasószínházi eseményen kerülnek bemutatásra.

A pályázati anyagokat 2024. január 10-ig várják (pdf formátumban) a szabo.david@btk.elte.hu és a cief@btk.elte.hu emailcímre. A pályázathoz csatolandó az alábbi pályázati lap is.

A pályázaton való részvétellel a szerző (vagy egyéb jogtulajdonos) beleegyezését adja ahhoz, hogy a Bizottság a versenyművet az Eurodram hálózatán belül terjessze, színházaknak és könyvkiadóknak promóciós céllal eljuttassa, valamint nyilvános felolvasáson bemutassa, amennyiben beválasztják a 2023/2024-es évad nyertesei közé. Egy szerző csak egy művel pályázhat.


kedvel
117 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Felhívások

Jubileumi diploma igénylés - tudnivalók 2024.

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 április

Felhívások

SZJA 1% - Segítse a jövő ELTE Sikereit felajánlásával!

egy tag profilképe

Alumni Központ

01 március

Felhívások

Egyetemi címeres vászontáska és kitűző kampány

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 február