Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Fókuszban a kutatók és a hálózatépítés - ELTE Sikerek Veled!

Hírek

-

2023.02.24

Újabb tehetséges kutatókkal folytatódik ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozatunk, melyen ELTE-s alumnusok, volt hallgatók beszélnek friss sikereikről, a hozzá vezető útról, tapasztalataikról és egyetemi tanulmányaik, oktatóik szerepéről. Az alkalom a Kutatói Alumni Tagozat* aktív közreműködésével valósul meg. A helyszínen a résztvevők a beszélgetést követően pogácsák mellett folytathatnak kötetlen beszélgetést, hálózatépítést. 

A 2023. március 21. kedd esti esemény címe: Kutatás, eredményesség, megosztás. Milyen a kutatói pálya? Hogyan lesz valakiből díjnyertes kutató? Milyen út vezet sikerhez? Gyere el, és hallgasd meg az ELTE Diplomás kutatókat!

Időpont és helyszín: 2023. március 21. 17:30 (a megszokott 18:30 helyett!), 1088 Budapest, Múzeum körút 4/F. mfszt. ELTE BTK F épület Kodály terem

Regisztráció

Dr. Bárth Dániel (BTK '00, '04) csaknem három évtizede az ELTE-n tanul, tanít és kutat. Szakmai érdeklődésének középpontjában a történelem és a néprajz metszéspontja áll. Egyetemi feladatai  mellett 2018-tól az MTA-ELTE Lendület Történeti Folklorisztikai Kutatócsoport vezetője.

Kis-Tóth Ágnes (TTK '07, '13, '16) jelenleg mestertanári pozícióban dolgozik az ELTE TTK Fizikai Intézet munkatársaként. Kutatási területe a távoli galaxisok és kvazárok körüli ionizált régiók elméleti modellezése. A kutatás mellett célja a fizika oktatás módszertanának fejlesztése, a tudományok és a fizika népszerűsítése.

Dr. Ősi Attila (TTK '03, '07) gerinces paleontológus, az első magyarországi dinoszaurusz lelőhely felfedezője, az ELTE TTK Őslénytani Tanszékének vezetője. Kutatócsoportjával 22 éve kutatja az egykori gerinces élővilág nyomait. Felfedezéseik révén a hazai mezozoikumi gerinces őslénytani lelőhelyek mára bekerültek a nemzetközi vérkeringésbe.

Dr. Tóth Melinda (IK '19) az ELTE IK egyetemi docense, az ELTE-Soft kutató-fejlesztő munkatársa, az IKKK igazgatója, az Ericsson-ELTE Szoftvertechnológiai Laborának vezetője. Kutatása fókuszában az elosztott rendszerek és a statikus elemzés áll. A RefactorErl K+F projekt vezetőjeként jelenleg a szoftverek biztonsági sérülékenységeinek a felderítésével foglalkozik.

*A szakmai szervezést végző, összegyetemi hatókörű Kutatói Alumni Tagozat 2020 végén alakult, létszáma a tevékenységük indulása óta folyamatosan gyarapodik. Szeretettel várja az újabb csatlakozókat! 

kedvel
232 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április