Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Erősödnek az ELTE nemzetközi kapcsolatai

Hírek

-

2023.03.23

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tartották az I. Magyar-Kirgiz Rektori Fórumot 23 kirgiz egyetem vezetőinek részvételével. A találkozón az ELTE tíz kirgiz felsőoktatási intézménnyel írt alá általános intézményközi megállapodást, többek között csereprogramokról, közös kutatásokról és technikai segítségnyújtásról.

Az I. Magyar-Kirgiz Rektori Fórumot fontos találkozások és tartalmas megbeszélések előzték meg. A Magyar Rektori Konferencia képviseletében Borhy László elnök 2022 őszén utazott a Kirgiz Köztársaságba, ahol Mambetakunov Ulanbek Eszenbekovics oktatási és tudományos miniszterrel és helyettesével tárgyalt. A felek az eszmecserén határozták el, hogy lehetőséget biztosítanak a két ország egyetemi vezetőinek a találkozásra, kapcsolatteremtésre, együttműködések megkezdésére és további partnerségek kialakítására.

A budapesti találkozóra 23 kirgiz egyetem vezetőinek részvételével 2023. február 14-én az Eötvös Loránd Tudományegyetemen került sor, szervezésében jelentős szerepet játszott a Kirgiz Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége is.

További részletek és forrás: elte.hu


kedvel
149 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április