Vissza a hírekhez
Következő cikk

ELTE-s siker a nemzetközi immunulógia művészeti pályázaton

Hírek

-

00-1.11.30

Egy ausztrál immunológiai szervezet, az Immunisation Coalition nemrég pályázatot hirdetett, melynek célja, hogy az influenza elleni védőoltás fontosságára hívja fel a figyelmet. A zsűri elnöke a Nobel-díjas professzor, Peter Doherty volt, az egyik díjazott pedig alumnusunk, Kis-Nagy Erzsébet (BTK '12) lett. 

Az influenza, mint művészet, nem újkeletű dolog. A művészeknek az volt a feladata, hogy megpróbálják megérteni a világot, az 1918-as influenza világjárvány nyomán. 

"A tudomány és művészet emberi kísérlet arra, hogy megértsük, és leírjuk a világot, amiben élünk. [...] A tudományellenes mozgalmak idején pedig különösen fontos, hogy a tudományon alapuló üzenetekkel sok féle módon jussunk el az emberekhez." /Peter Doherty/

Csaknem 100 pályázó közül választották ki a legjobbakat, amelyek a 2021-es influenza elleni oltás kampányában kapnak szerepet. A pályázók közül egyedüli magyarként, és egyedüli európai díjazottként első helyen végzett Kis-Nagy Erzsébet (leánykori nevén Kiss Erzsébet), Egyetemünk alumnusa.  

"Bízom abban, hogy én is hozzájárulhatok ahhoz, hogy a kezdeményezés üzenete minél több emberhez eljusson." /Kis-Nagy Erzsébet, BTK '12/

Gratulálunk a munkájához, és az eredményhez!

További díjazottak listája és részletek a pályázatról.

1 kedvel
495 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

17 május

Hírek

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 május

Hírek

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május