Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Elismerések a Magyar Tudomány Ünnepén

Kitüntetések

-

2023.11.17

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából több ELTE Diplomás is MTA kitüntetésben részesült 2023. november 3-án. Gratulálunk!

Eötvös József-koszorú kitüntést kapott:

  • Pritz Pál (BTK '68) a nemzetközi kapcsolatok, a külpolitikai gondolkodás és a külügyi apparátus történetére vonatkozó tudományos közleményei, valamint a tudománypolitika helyes irányba való alakításában játszott meghatározó szerepe elismeréseként.

  • Márki László (TTK '70) a matematikai tudományok doktora, a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet kutató professor emeritusát az algebra több ágában elért kiemelkedő eredményeiért, valamint a hazai és a nemzetközi matematikai életben végzett áldozatos szervezőmunkájáért.

  • Hangos Katalin (TTK '76, '80 '84), a kémiatudomány doktora, a rendszer- és irányításelmélet mérnöki és a fizikai elvekre támaszkodó dinamikus analízise, valamint modellalapú irányítási és diagnosztikai módszerei terén végzett úttörő munkájáért.

  • Csepeli György (BTK '72), a szociológia tudomány doktora  a hazai szociálpszichológiai tudomány terén végzett nemzetközileg ismert és elismert munkásságáért, a csoportközi viszonyok, a nemzeti érzés- és tudatvilág, az antiszemitizmus, a cigányellenesség, a xenofóbia területén végzett úttörő jelentőségű kutatásaiért, a mesterséges intelligencia az emberi életet minden területen radikálisan megváltoztató gazdasági-társadalmi hatásainak vizsgálatáért, valamint az Értékek ébresztése című legújabb munkájáért.


Bruckner Győző-díjat vehetett át:

  • Pápai Imre (TTK '88), az MTA doktora, a Természettudományi Kutatóközpont Szerves Kémiai Intézet Elméleti Kémiai Kutatócsoport tagja nyerte el a sztereoszelektivitás eredetének feltárásában elért kiemelkedő eredményeiért.
  • Nagy Zsombor Kristóf (TTK '07), innovatív gyógyszer-technológiai, anyagtudományi és gyógyszer-analitikai eljárások fejlesztésében elért kiemelkedő eredményeiért.

Kovrig Ilona-díjat kapott:

  • Tarbay János Gábor (BTK '11, '13, '19) a Közép- és Délkelet-Európa bronzkori régészetében végzett, nemzetközileg kimagasló munkája elismeréseként. 


Amennyiben kíváncsi a Magyar Tudomány Ünnepének ELTE-s előadásaira, nézzen szét a színes programok között!

Forrás: mta.hu

kedvel
285 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Kitüntetések

A National Academy of Sciences tagjává választották Barabási Albert-Lászlót

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Kitüntetések

Akadémiai Aranyérmet kapott Pléh Csaba

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Kitüntetések

Díjat kapott Rakovszky Zsuzsa és Margócsy István

egy tag profilképe

Alumni Központ

07 május