ELTE Sikerek Veled: Kutatás, eredményesség, megosztás & Networking!

GS
TB
TS
RO
AD
32 résztvevős és érdeklődő
ELTE BTK Kodály Zoltán Kamaraterem
Múzeum körút 4/F
1088 BUDAPEST
Múzeum körút 4/F 1088 BUDAPEST

Térkép megtekintése

Online
A regisztráció határideje lejárt.

ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozatunk újabb alkalmának aktív közreműködője a Kutatói Alumni Tagozat*. ELTE Diplomások beszélgetnek friss sikereikről, a hozzá vezető útról, tapasztalataikról és egyetemi tanulmányaik, oktatóik szerepéről. A helyszínen a résztvevők a beszélgetést követően pogácsák mellett folytathatnak kötetlen beszélgetést, hálózatépítést.

A 2023. március 21. kedd esti esemény címe: Kutatás, eredményesség, megosztás. Milyen a kutatói pálya? Hogyan lesz valakiből díjnyertes kutató? Milyen út vezet sikerhez? Gyere el, és hallgasd meg az ELTE Diplomás kutatókat! 

A rendezvényt Dr. Sziklai Péter, az ELTE tudományos ügyekért felelős rektorhelyettese nyitja meg. 

Vendégeink:

Dr. Bárth Dániel (BTK '00, '04) 1995-ben került be az ELTE-re és azóta ki sem tette onnan a lábát: csaknem három évtizede itt tanul, tanít és kutat. Szakmai érdeklődésének középpontjában a történelem és a néprajz metszéspontja áll, a 18—19. századi mindennapi élet levéltári forrásokon keresztül történő megközelítésére tesz kísérleteket – különösen a vallás, szokás és hiedelem összefüggésrendszerében. Egyetemi feladatai - tanszék- és intézetigazgatás, doktori programvezetés - mellett 2018-tól az MTA-ELTE Lendület Történeti Folklorisztikai Kutatócsoport vezetője.

Kis-Tóth Ágnes (TTK '07, '13, '16) jelenleg mestertanári pozícióban dolgozik az ELTE TTK Fizikai Intézet munkatársaként. Először a matematika varázsolta el, a fizika irányába csak 2010-ben fordult. Tanulmányait az ELTE-n végezte, ahol az asztrofizika, valamint a részecskefizika szakirányok felé vette az irányt. Végül az Atomfizikai Tanszék Asztrofizikai Kutatócsoportjának munkájába kapcsolódott be, kutatási területe a távoli galaxisok és kvazárok körüli ionizált régiók elméleti modellezése. A kutatás mellett célja a fizika oktatás módszertanának fejlesztése, valamint a tudományok és a fizika népszerűsítése.

Dr. Ősi Attila (TTK '03, '07) gerinces paleontológus, az első magyarországi dinoszaurusz lelőhely felfedezője, az ELTE TTK Őslénytani Tanszékének vezetője. Kutatócsoportjával 22 éve kutatja az egykori gerinces élővilág nyomait. Felfedezéseik révén a hazai mezozoikumi gerinces őslénytani lelőhelyek mára bekerültek a nemzetközi vérkeringésbe.

Dr. Tóth Melinda (IK '19) az ELTE-IK egyetemi docense, az ELTE-Soft kutató-fejlesztő munkatársa, az IKKK (Informatikai Kooperációs Kutatási és Oktatási Központ) igazgatója, az Ericsson-ELTE Szoftvertechnológiai Laborának vezetője. Kutatása fókuszában az elosztott rendszerek és a statikus elemzés áll. A RefactorErl K+F projekt vezetőjeként jelenleg a szoftverek biztonsági sérülékenységeinek a felderítésével foglalkozik.

A helyszínen a résztvevők a kerekasztal-beszélgetést követően a Kutatói Alumni Tagozat és az ELTE Alumni jóvoltából pogácsák mellett folytathatnak egymással, és a meghívott vendégekkel kötetlen beszélgetést, hálózatépítést.

Az ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat az ELTE Alumni Központ, az EHÖK és az ELTE Online összefogásával jött létre.

*A szakmai szervezést végző, összegyetemi hatókörű Kutatói Alumni Tagozat 2020 végén alakult, létszáma a tevékenységük indulása óta folyamatosan gyarapodik. Szeretettel várja az újabb csatlakozókat! 

Időpont: 2023. március 21. 17:30 (egy órával korábbi kezdés a megszokott 18:30 helyett!)
Helyszín: 1088 Bp., Múzeum krt. 4/F. ELTE BTK F ép. Kodály Zoltán Kamaraterem
A rendezvény ingyenes, és regisztrációhoz kötött (ld. a plakát alatti gombot), melynek során eldönthető a részvétel formája:

  • helyszíni részvétel;
  • online részvétel (streaming), melyhez a linket a regisztrált érdeklődők az előadás előtti napon kapják meg emailben.


Link a sorozat nyitóalkalmához 

Az ESV: Kutatás, eredményesség, megosztás esemény plakátja:


kedvel
3083 megtekintés Látogatók
Ossza meg
ELTE Sikerek Veled
Publikált: BTK Alumni Tagozat, IK Alumni Tagozat, TTK Alumni Tagozat, Kutatói Alumni Tagozat

ELTE BTK Kodály Zoltán Kamaraterem

Múzeum körút 4/F 1088 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

csü.

25

ápr.

Egyetem megnyitja kapuit - Trefort-kert

ELTE Trefort-kert

Budapest

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA