ELTE Sikerek Veled: Gyerek – játék

RD
MR
KR
IB
HS
163 résztvevős és érdeklődő
ELTE BTK Kodály Zoltán Kamaraterem
Múzeum körút 4/F
1088 BUDAPEST
Múzeum körút 4/F 1088 BUDAPEST

Térkép megtekintése

Online
A regisztráció határideje lejárt.

Gyerek – játék címmel a gyermeknevelés, a -fejlesztés és a kreativitás témájával foglalkozik sorozatunk következő alkalma, melyen ELTE Diplomások beszélgetnek friss sikereikről, a hozzá vezető útról, tapasztalataikról és egyetemi tanulmányaik, oktatóik szerepéről. A gyülekező alatt Szakács Zoltán (TTK ’98, ’06) zongorajátékában gyönyörködhetünk, az esemény végén pedig kötetlen beszélgetésekre kerül sor.

A 2022. november 15. kedd esti esemény címe: Gyerek – játék. Példák és gondolatok: milyen hatással van a kisgyermekekre a digitális eszközök használata? Miért fontos a képernyőmentes játék, a jó mesekönyvek, a minőségi gyerekkultúra? Milyen gyermeknevelést segítő, fejlesztő lehetőségek állnak egy szülő rendelkezésére? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ az ELTE Sikerek Veled következő alkalmán. Vendégeink:

Dr. Kolosai Nedda (TÓK '91, PPK '13) pszichológus, az ELTE TÓK egyetemi docense. Kutatási területe a játék, a múzeumi tanulás, a mentális egészség, valamint új kulturális játszóterek beemelése a mindennapi közoktatási és felsőoktatás-pedagógiai gyakorlatba. A Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat főszerkesztője, a Gyermekkultúra mesterszak szakfelelőse. 

Dr. Konok Veronika (PPK '08, TTK '15) pszichológus, kutató. Az ELTE TTK-n szerzett doktori fokozatot, és jelenleg is ott dolgozik tudományos munkatársként. A digitális eszközök gyerekekre gyakorolt hatását kutató Alfa Generáció Labor vezetője. Több ösztöndíjat és pályázatot nyert, melyek keretében a mobileszközök és a gyerekek viselkedése, kognitív és társas fejlődése közti kapcsolatot kutatja, valamint egy jótékony hatású mobilapplikációt is fejlesztenek munkatársaival gyerekek számára. 

Kovács Eszter (BTK '99) a Pagony gyerekkönyvesbolt-hálózat és gyerekkönyvkiadó egyik alapító tulajdonosa, a kiadó főszerkesztője. Ha kortárs magyar gyerekirodalomról beszélünk, a Pagony neve kikerülhetetlenné vált, és neve összeforrt a minőségi, kortárs gyermekirodalommal. A Pozsonyi Pagony kiadóként, csakúgy, mint gyerekkönyvesboltként, a minőségi gyerekkultúra elkötelezett híve már 21 éve. Céljuk, hogy a gyerekkönyvekhez való hozzáállás és a gyerekirodalomról való gondolkodás itthon is felnőtté váljék. 

Táncsics Judit (PPK '07) pszichológus, két gyermek édesanyja, a játékos gyerekneveléssel és fejlesztéssel foglalkozó Plukkido alapítója. A több mint 60 ezer család mellett intézmények és segítő szakemberek is használják innováció díjas eszközeiket, melyek a gyermeki képzeletre, a mese erejére, a pozitív kommunikációra, valamint - szoftveres megoldásuk esetén - a képernyőmentes, mégis interaktív használatra alapoznak. Otthon és gyermekcsoportokban használható táblajátékaik és meséik a dactól kezdve az agresszióig, 12 tipikus nevelési helyzet kezelésében támogatják a felnőtteket. Segítségükkel a hétköznapi kommunikáció örömteli és mesébe illő együttműködéssé alakul. 

Tarr Ferenc (BTK '11) a BonBon Matiné Műhely vezetője, a Magyar Zene Háza családi programokért felelős szerkesztője, a „Harmónia, a zenék birodalma” című könyv szerzője, műsorvezető, koncertpedagógus. A minőségi gyerekkultúra elkötelezett híve, célja, hogy minél több, minél jobb alkotás szülessen kifejezetten a fiatalok számára. Négy gyermek édesapja.

Az ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat az ELTE Alumni Központ, az EHÖK és az ELTE Online összefogásával jött létre.

Időpont: 2022. november 15. 18:30 
Helyszín: 1088 Bp., Múzeum krt. 4/F. ELTE BTK F ép. Kodály Zoltán Kamaraterem
A rendezvény ingyenes, és regisztrációhoz kötött (ld. a plakát alatti gombot), melynek során eldönthető a részvétel formája:

  • helyszíni részvétel;
  • online részvétel (streaming), melyhez a linket a regisztrált érdeklődők az előadás előtti napon kapják meg emailben.


Link a sorozat nyitóalkalmához 

Az ESV: Gyerek - játék esemény plakátja:


kedvel
3313 megtekintés Látogatók
Ossza meg
ELTE Sikerek Veled
Publikált: PPK Alumni Tagozat, BTK Alumni Tagozat, TÓK Alumni Tagozat, TTK Alumni Tagozat

ELTE BTK Kodály Zoltán Kamaraterem

Múzeum körút 4/F 1088 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA