Cseresznyevirágzás

A regisztráció határideje lejárt.
Harcművészeti bemutató, kendőkötés és élményfestés is várja a látogatókat az ELTE Füvészkertben április első hétvégéjén. Nyitvatartás: 09:00–17:00.

Az ELTE Füvészkert hagyományos tavaszi rendezvénye a japáncseresznye virágzásához, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. A Kelet-Ázsiából származó japáncseresznye (latinul Prunus serrulata vagy Cerasus serrulata) a mai napig Japán nem hivatalos nemzeti jelképe és kulturális szimbóluma. A hanami (花見, szó szerinti fordításban „virágnézés”) ünnep alkalmával a japánok gyönyörködnek a tavasszal virágzó cseresznyében. A fa március végétől május elejéig hozza virágait Japánban, egy-egy fa csak rövid ideig virágzik, hiszen az első virágfakadás (kaika) és a teljes virágbaborulás (mankai) között általában egy hét telik el. A hanami a piknikezéshez hasonló esemény, űzhető nappal és éjszaka egyaránt, utóbbi esetben jozakurának (夜桜, „cseresznyefák éjszaka”) hívják. Újabban az idősebbek szívesebben hódolnak a szilvavirágzásnak, mivel a cseresznyevirág-ünnep látogatóinak zöme a fiatalabb korosztályból kerül ki, és a csendes szemlélődés helyét egyre inkább a zajosabb ünneplés veszi át.

A Füvészkert programjában lesz japán harcművészeti bemutató, furoshiki japán kendőkötés bemutató, japándob-bemutató és élményfestés (utóbbira előre regisztrálni kell). Mindkét napon változatlan jegyárakkal várják a családokat. 

Nyitvatartás: 09:00–17:00      

Program

Facebook

Borítókép: Demeter Károly

kedvel
109 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Hobbi

ELTE Füvészkert

Illés utca 25. 1083 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

csü.

25

ápr.

Egyetem megnyitja kapuit - Trefort-kert

ELTE Trefort-kert

Budapest

ked.

23

ápr.

Meet ELTE in Nanjing, China 罗兰大学到南京!在04月23号我们会见面!!

Jinling Hotel

Nanjing