Cseresznyevirágzás

A regisztráció határideje lejárt.
Harcművészeti bemutató, kendőkötés és élményfestés is várja a látogatókat az ELTE Füvészkertben április első hétvégéjén. Nyitvatartás: 09:00–17:00.

Az ELTE Füvészkert hagyományos tavaszi rendezvénye a japáncseresznye virágzásához, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. A Kelet-Ázsiából származó japáncseresznye (latinul Prunus serrulata vagy Cerasus serrulata) a mai napig Japán nem hivatalos nemzeti jelképe és kulturális szimbóluma. A hanami (花見, szó szerinti fordításban „virágnézés”) ünnep alkalmával a japánok gyönyörködnek a tavasszal virágzó cseresznyében. A fa március végétől május elejéig hozza virágait Japánban, egy-egy fa csak rövid ideig virágzik, hiszen az első virágfakadás (kaika) és a teljes virágbaborulás (mankai) között általában egy hét telik el. A hanami a piknikezéshez hasonló esemény, űzhető nappal és éjszaka egyaránt, utóbbi esetben jozakurának (夜桜, „cseresznyefák éjszaka”) hívják. Újabban az idősebbek szívesebben hódolnak a szilvavirágzásnak, mivel a cseresznyevirág-ünnep látogatóinak zöme a fiatalabb korosztályból kerül ki, és a csendes szemlélődés helyét egyre inkább a zajosabb ünneplés veszi át.

A Füvészkert programjában lesz japán harcművészeti bemutató, furoshiki japán kendőkötés bemutató, japándob-bemutató és élményfestés (utóbbira előre regisztrálni kell). Mindkét napon változatlan jegyárakkal várják a családokat. 

Nyitvatartás: 09:00–17:00      

Program

Facebook

Borítókép: Demeter Károly

53 megtekintés Visites

kedvel

Hobbi

ELTE Füvészkert

Illés utca 25. 1083 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

sze.,

febr.

24

ELTE Sikerek: Prószéky Gábor

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

Budapest