Matematikus hangverseny

A regisztráció határideje lejárt.
Volt és jelen matematikus hallgatóink zenélnek 2022. október 5-én az ingyenes Matematikus hangversenyen az ELTE dísztermében. Ekkor adják át a Gács András-díjat is, mellyel az egyetemi matematikaoktatásában kiemelkedő, sok diákot motiváló fiatal oktatókat jutalmazzák.

Az első Matematikus Hangversenyre 1981. november 24-én került sor, Szalkai István (TTK '84) kezdeményezésére, akit a Kőrösi Csoma Sándor Kollégium „Lepény” része és a kollégium zárható fedelű zongorája ihletett meg. Az 1982-es év kihagyásával 1983-ban a hangversenyt tavaszra tették át, s azóta is minden évben a hallgatók szervezik öntevékenyen, egymásnak adva a stafétabotot. Helyszíne sok évig a családias hangulatú „Lepény” maradt, amíg 2008-ban az Estonia hangversenyzongora alkalmatlanná válása szükségessé nem tette, hogy az akkori főszervező, Dobos Dániel a hangversenyt az ELTE dísztermébe, az Aula Magnába költöztesse, ahol azóta is rendezik.

Hagyományosan a koncert szünetében adják át a Gács András-díjat olyan fiatal egyetemi oktatóknak, akik tudományos teljesítményük mellett kiemelkedő oktatói tevékenységükkel motiválják a hallgatókat. A díj névadója az ELTE korábbi matematikusa (TTK '93, '97), aki kutatási eredményei mellett sokoldalúságával, nyitottságával és humorával hatott tanítványaira.

Ízelítő a 2019-es hangversenyből: 

A hangversenyre a belépés ingyenes.

Szeptember 29-ig várnak még fellépőket is az alábbi elérhetőségen.


Forrás: elte.hu

kedvel
231 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Hobbi

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Egyetem tér 1-3. 1053 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

szo.

25

máj.

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest

sze.

29

máj.

Találkozz az ELTE-vel, Stockholm

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm