A Sissi elleni merénylet: legendák és valóság - nyitott tagozati alumni program

Online
A regisztráció határideje lejárt.
Online tekinthető meg az ÁJK Perjátszó Körének színházi előadása a királyné elleni támadásról és annak büntetőperéről az ÁJK Alumni Tagozat szakmai alumni rendezvénysorozata keretében 2021. március 24-én 19:00-tól - az ELTE Alumni Központ támogatásával.

1898. szeptember 10-én megtámadták Erzsébet királynét. Egy fiatal anarchista, Luigi Luchnei ejtett rajta halálos sérülést. A Perjátszó Kör bemutatja, milyen vélt és valós legendák övezik hazánk egyik legikonikusabb királynéját, továbbá azt is, mi vezérelte az alig 26 éves támadót arra, hogy egy maga élesítette reszelővel szolgáltasson igazságot.

A két szálon futó cselekmény az ellentétek keringője: nyomor és pompa, báli mosoly és őrület, udvari intrikák és szabad akarat. A nézők részesei lehetnek egy különleges nyomozásnak, és végül az is kiderül, hogyan döntött a bíróság a fiatal anarchista ellen indított büntetőeljárásban.

A Perjátszó Kör az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar hivatalos színjátszó társulata, már több mint tíz éves múltra tekint vissza. Előadásaik a történelem egy-egy híres perét dolgozzák fel hiteles források alapján, mindezt úgy, hogy közben igazi színházi élményt nyújtanak. További részletek a weben és a társulat Facebook-oldalán olvashatók, a korábbi előadások pedig visszanézhetők a Perjátszó Kör hivatalos Youtube-csatornáján.


kedvel
982 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Tagozati rendezvények
Publikált: ÁJK Alumni Tagozat
Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

sze.

29

máj.

Találkozz az ELTE-vel, Stockholm

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

szo.

25

máj.

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest