Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

WWB órát tartottunk

Beszámolók

-

2022.02.09

A rendszeres éves Alumni Bizottsági ülés mellett, évente két-három alkalommal tartjuk az úgynevezett win-win brainstorming (WWB) órát, ahol az Alumni Tagozatokkal megosztjuk az új fejlesztéseinket, tapasztalatainkat, segítségeinket, kötetlen, interaktív formában. Az idei első online találkozó 2022. február 2-án, illetve az alternatívaként kínált február 9-én valósult meg - 17 Alumni Tagozat, 28 fő részvételével.

Az órát Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője nyitotta meg a közelgő diplomaosztókhoz kapcsolódóan esedékes Visszaváró kampány és friss fejlesztések apropóján. Felhívta a figyelmet arra, hogy az Alumni Tagozatok együttműködése többszörözheti a kampány eredményességét: minél több irányból hallják-látják-olvassák a végzősök, hogy őket ide szívből visszavárják, annál inkább. Örömmel adott hírt arról, hogy a végzős hallgatók nagy részét idén is sikerül Végzős ajándékkal meglepni, és kiemelte, hogy a kör kiterjesztését nagylelkű szponozorok segíthetik, akár tartalmas útravalót is adva az ajándék mellé - mint például a TTK esetében Béres József szponzorációjának hála, már évek óta. Végül üdvözölte az épp 20., ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Alumni Tagozat megalakulását és az új kollégákat. 

A rövid bevezető után Kátai Judit kapta meg a szót, aki bemutatta, hogy milyen újítások vannak a csoportokon belül: a csoportok kezelői szabadon beállíthatják, hogy egy új hírről vagy eseményről kapjanak-e értesítést a tagok. Illetve most már lehetőség nyílik a csoportba kitett eseményeket közvetlenül a főoldalon is megosztani. Amennyiben az adott program interdiszciplináris, és szabadon látogatható, ez egy igen jó funkció! Ezek után megmutatta a régi és az új hírlevél szerkesztő felületet, és felhívta a figyelmet a két lehetőség különbségeire.

A felmerülő kérdések megválaszolása után Petz Denise gratulált a tagozatok frissen végzett hallgatóinak, és beszélt a végzős ajándék fontosságáról, illetve megköszönte mindazon kollégák közreműködését is, akiknek segítségével ismét eljuthat a végzős hallgatókhoz az apró ajándék, amely az örök diák és az Alma Matere közötti kapcsolatot jelképezi. Felhívta a figyelmet a kiírt instagram játékra, amelyben immár - a tevékenységük támogatásául, hirdetéséül - a tagozati tagság is feltételként szerepel. Megmutatta az ELTE új arculati elemeivel ellátott, tagozati csatlakozásra buzdító plakátokat, és egy, a tagozati felületüket aktualizáló versenyre invitálta a résztvevőket. Február 20-án három szerencsés Alumni Tagozat ajándékban részesül (20-20 kitűző), illetve megújulásukat külön cikk is fogja méltatni.

Végezetül Kátai Judit bemutatta az őszi felmérés, az Alumni kérdőív tagozatok számára is releváns eredményeit. Többek között ebből az is kiderült, hogy örök diákjaink kifejezetten szeretik a Kari/szakági programokat, hiszen pontosan ugyanakkora százalék jelölte ezt meg kedvelt programként, mint a legismertebb összegyetemi programsorozatot, az ELTE Sikereket. 

A találkozó végén kommentek, kérdések és válaszok hangzottak el. Ezúton is köszönjük a számos pozitív megjegyzést, az együtt gondolkodást, az egyre eredményesebb együttműködést - és főleg azt a rengeteg munkát, amit az egyéb teendőitek mellett rászántok az Alumni ügyre!



kedvel
676 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április