Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Téli diplomaosztók 2020.

Beszámolók

-

2020.02.28

ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR


Az ünnepségeket a Himnusszal nyitották meg. Ezt követően Dr. Borhy László rektor a szenátus nevében beszédében köszöntötte a frissen diplomázottakat. Köszöntője végén felkérte az Állam és Jogtudományi Kar dékánját, hogy a hallgatóknak mondja el az eskü szövegét. A frissen diplomázott hallgatók a dékán szavait követve a pédumra esküdtek fel.

Az eskü letételét követve Dr. Borhy László rektor gratulált a frissen végzett jogászoknak. A diákok képviselője megköszönte a sok támogatást és ígéretet tett arra, hogy igyekezni fognak, hogy a nemzet hasznos tagjává válhassanak. A ceremónia a Nagyszombati Himnusszal zárult.   


BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR

A himnusz eléneklése után, Dr. Károly Krisztina dékánhelyettesasszony két nyelven tartott ünnepi beszédével nyitotta meg a diplomaosztó ünnepséget. A ceremónián BA, MA, osztatlan tanári szakos, hallgatók vették át okleveleiket. 

Az átadó ceremónia előtt és után, Ligeti György, Négy lakodalmi tánc című műve volt hallható, az ELTE BTK Művészetközvetítő és Zenei Intézet női kórusának előadásában, melyet Varga Viktor zongorista kísért, és Erdős Ákos vezényelt. A diplomaosztó lezárásaként, az ELTE Nagyszombati Himnusza zendült fel. Az átadó ünnepély után lehetőség nyílt a dékánasszonnyal közös fotót készíteni. 



BÁRCZI GUSZTÁV GYÓGYPEDAGÓGIAI KAR

Dr. Papp Gabriella, a Kar dékánasszonya nyitotta meg a diplomaosztó ünnepséget, aki köszöntette a ma délután ünnepeltjeit és hozzátartozóit. Majd dr. Márkus Eszter, oktatási dékánhelyettes vette át a szót, és vezényelte le a diplomaosztót. A Himnusz közös eléneklése után elmondta, hogy a téli diplomaosztó alkalmával összesen 159 oklevelet osztanak ki. Az ünnepély meghívott vendége, Dr. Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója és vezetője is felszólalt, jó tanácsokkal látva el a végzősöket.

Gyermekek érdekei mindenek előtt" /Márkus Eszter/

A diplomák átadása után, Márkus Eszter zárószavával, majd az ELTE Nagyszombati Himnuszával zárult az ünnepély.



INFORMATIKAI KAR


A közös Himnusz eléneklése után Dr. Horváth Zoltán köszöntötte a már végzett mesterhallgatókat és családjukat, hozzátartozóikat.
Az ünnepség a kevesebb, mint 20 hallgató miatt nagyon családias volt, a diplomák átadásakor minden témavezető pár gondolattal összegezte közös munkájukat illetve kicsit részletezték diplomamunkák témáját.

A ceremóniát végül a Szózat zárta.



SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT


Az elnökség bevonulása után felzendült a Himnusz, majd Szakály Hanna Mirabella, elsőéves népdalszakos hallgató népdal éneklése volt hallható. Ezután, dr. Német István rektorhelyettes tartotta meg ünnepi beszédét. 

„Egyedül Önök semmit sem tudnak elérni[...], építsenek közösséget, és ezen keresztül tudják megváltoztatni a világot."
/dr. Németh István/

Dr. Horváth Zoltán az Informatikai Kar dékánja, majd dr. Dúll Andrea a Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánhelyettese mondta el beszédét, köszöntötte a jelenlévőket és gratulált a friss diplomásoknak. Az ünnepélyes eskütétel után a gépész kar képviseletében Szigeti Tibor köszöntött mindenkit, majd megkezdődött a diplomák átadása. 

Már hagyománnyá vált, hogy egy frissen végzett hallgató elbúcsúzzon Alma Materétől, ezúttal Fixl Szilvia mondta el beszédét. Az ünnepség lezárásaként az Egyetem Nagyszombati himnusza hangzott el. 

A diplomaosztó videó felvétele itt található


 
PEDAGÓGIAI ÉS PSZICHOLÓGIAI KAR

Dr. Papp Lajos, a Tanulmányi Hivatal vezetője, technikai információival kezdődött meg a diplomaosztó, majd a Himnusz eléneklése után, dr. Rónai Zoltán dékánhelyettes ünnepi beszédét hallgattuk meg magyarul és angolul. 

„ünnepek szigetek a nagy rohanásban
/Dr. Rónai Zoltán/

Ezt Kun Dóra, a Kar volt hallgatójának előadásában csendült fel a Beatles Black Bird című slágere. Ezután Korinek Janka, a PPK HÖK elnöke búcsúztatta a végzősöket, majd újra Kun Dóra énekelt nekünk. 

A végzősök képviseletében Szárszó Szabolcs kapta meg a szót egy rövid köszöntőre. Az okleveleket dr. Rónai Zoltán adta át. Az ünnep lezárásaként az Európai Unió himnusza hangzott el. 


A végzett mester-, osztatlan szakos hallgatók az ELTE Alumni Szervezettől értékes kitűzőket kaptak.

kedvel
846 megtekintéss megtekinté
Ossza meg
  • diplomaosztó
  • tél
  • 2020
Visszatér a hírekhez

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április

Beszámolók

A KÉZFUNKCIÓ VÁLTOZÁSA ÉS JELLEMZŐI STROKE UTÁN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

10 április