Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Évnyitó Alumni rendezvény az ÁJK-n

Beszámolók

-

2020.02.28

Az ÁJK Alumni Tagozat egy színdarab bemutatásával indította idén a kar szakmai Alumni eseményeinek sorát - először élve az Alumni Központnak az Alumni Tagozatok számára kiírt pályázatával. A darabot telt ház előtt játszották az Aula Magnában, melyet erre az alkalomra a rendező kérésére átrendeztek.

Az estét dr. Rácz Anna dékáni hivatalvezető-helyettes beszéde indította, aki méltatta dr. Horváth István tanszékvezető egyetemi docens kezdeményezését, melynek nyomán az est megvalósult, üdvözölte Csáky Pált, a darab íróját, majd megköszönve az Alumni Központ segítségét a szakmai Alumni rendezvények támogatásáról, az össz-egyetemi Alumni rendezvényekről és az új alumni.elte.hu oldalról, illetve az Alumni élet jelentőségéről szóló gondolatokat osztott meg a közönséggel.

Ezt követően Csáky Pál kapta meg a szót, aki a diktátorok lelkiismereti kérdéseit kutatva jutott el darabja témájáig: vajon milyen gondolatai lehettek Kádár Jánosnak Nagy Imrével kapcsolatban? Miként vívódhatott magában képzelt beszélgetéseket, vitákat folytatva vele? 

A darabot Telihay Péter rendezésében Kiss Gábor és Újréti László színművészek adták elő. 

Vitájukat zenével kísért korabeli filmrészletek bemutatása tagolta.

A feszített hangulatú, közel másfél órás eszmecsere végén teljesítményüket a nézőközönség nagy tapssal köszönte meg. 

Nemcsák Károly, a darabot jó ideje a műsorán tartó József Attila színház igazgatója emelkedett szóra, majd pár kérdésre is sor került a darabbal kapcsolatban, melyekre a szerző válaszolt. 

Az eseményt megtisztelte többek között a kar dékánja, dr. Sonnevend Pál, és dr. Somssich Réka oktatási és tanulmányi ügyekért felelős dékánhelyettes is.

kedvel
686 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április