Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Szeptemberben minden nyolcadik gólya az ELTE padjába ül be

Beszámolók

-

2019.07.30

Egyetemünkön tovább nőtt a jog- és a pszichológushallgatók száma, miközben ezekhez a szakokhoz volt a legtöbb pontra szükség; a hasonló képzést nyújtó intézményekével összevetve kirívóan megemelkedett a ponthatár 2019-ben az ELTE-n politikatudomány szakon az előzeteshez képest; biológiából az összes felvett fele hozzánk jár szeptembertől. A felvételi ponthatárok kihirdetése után a statisztikákból szemeztünk.

Az idei felvételi eljárás során 78 900-an kerültek be valamelyik egyetemre vagy főiskolára. A nagy többséget, csaknem 54 ezer jelentkezőt az elmúlt évekhez hasonlóan alapképzésre vették fel, osztatlan képzésben több mint 7 ezren, mesterképzésben 11 ezren vehetnek részt az ősztől. Az ELTE népszerűsége továbbra is töretlen a jelentkezők körében: a 2019-es felvételi eljárásban csaknem 13 és fél ezren jelölték meg első helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetemet.  

A 2019. július 24-én nyilvánosságra hozott felvételi eredmények szerint 10.170 új hallgató kezdheti meg tanulmányait az Egyetemen szeptemberben.

A legtöbb új hallgatót (2330-at) idén is a Bölcsészettudományi Kar fogadja, és őrzi második helyét a Természettudományi Kar is 1188 fővel. A TTK-tól idén már alig marad el a Pedagógiai és Pszichológiai Kar (1186 fő), a tavaly indult Gazdálkodástudományi Intézetben pedig nagyjából megduplázódott, 1080-ra nőtt a felvettek száma. Az Állam- és Jogtudományi Kar kapuján is többen (1029 fő) lépnek majd be, mint tavaly, míg az Informatikai Kar 979, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar 722, a Társadalomtudományi Kar pedig 718 új hallgatóval indítja az évet. A Tanító- és Óvóképző Karon is 633 gólyát várnak, holott a hasonló képzést kínáló intézmények közül ide kellett a bekerüléshez a legmagasabb pontszám.

Alapszakon összesen 6588-an, mesterszakon 2006-an, osztatlan képzésben 1413-an kezdenek, felsőfokú szakképzésben 163-an vesznek majd részt a 2019/20-as tanévben az ELTE-n.

Nőtt az érdeklődés a felsőfokú szakképzések iránt is: az Informatikai Karon 99-en, a Társadalomtudományi Karon pedig 64-en vesznek majd részt a képzésben. 

Forrás: elte.hu

216 megtekintés Látogatók

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

An Electrophysiological Abstractness Effect for Metaphorical Meaning Making

AI

Alumni International

21 szeptember

Beszámolók

ÚtOn Alumni konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 szeptember

Beszámolók

Nyári diplomaosztó játék eredményhirdetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 szeptember