Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Online valósult meg a Bárczi Gyógytea 8. évadának nyitóalkalma

Beszámolók

-

2022.02.07

Január 20-án került sor a Bárczi Gyógytea idei évadának, a "Felnőtt vagyok. A fogyatékossággal élő emberek önálló élete" nyitóalkalmára. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Alumni rendezvényét ezúttal online tartották. Az előadás „A tanulásban akadályozottak pedagógiája a gyógypedagógia, a szociológia és a pszichológia ölelésében" címet viselte, és az Alumni Tagozatokat támogató pályázat segítségével valósult meg. Az alábbi beszámolót köszönjük a szervezőknek.

A sokak által a ZOOM rendszerben követett Bárczi Gyógytea alkalmat Perlusz Andrea dékánhelyettes nyitotta meg, majd az Alumni Központtól Pataky Csilla osztályvezető is üdvözölte az egybegyűlteket.


Ezt követően került sor dr. Mlinkó Renátának, az ELTE GYOPSZ igazgatójának előadására, aki beszélt a felnőtt személyeket érintő diagnosztikai kérdésekről, a felnőttkorban keletkező fogyatékosságokról, a kliensek és szakemberek találkozásáról, életutakról, tapasztalatokról, a fogyatékosság megállapításának folyamatáról, megválaszolható és tovább gondolandó kérdésekről. 

Az előadás vendége volt Nagy Daniella, a róla készült dokumentumfilmet tekintette meg a közönség, majd Daniella is bekapcsolódott a beszélgetésbe. A közönség nagy érdeklődéssel hallgatta a diskurzust, melynek végén kérdéseket tehettek fel Daniellának és Renátának is.  

Az Alumni támogatás segítségével az eseményen feliratozó tolmácsolást tudtunk biztosítani a résztvevők számára, melyet az online stream felületén olvashattak végig az előadás alatt a résztvevők, így mindenki számára hozzáférhetővé vált az esemény. 



kedvel
399 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április