Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Meteorológus alumni találkozó

Beszámolók

-

2018.12.05

December 3-án rendezte a Meteorológus tehetségnapot, TDK konferenciát és Alumni találkozót az ELTE TTK Meteorológiai Tanszék. Az esemény az Alumni Központ támogatásával valósult meg.

Minden évben december elején szervezik meg a Kari Meteorológus Tudományos Diákköri Konferenciát. Két éve merült fel, hogy a TDK konferenciához kapcsolódva rendezzék meg a Meteorológus Alumni találkozót, ahol délelőtt volt a diákköri konferencia. Délután kezdődött az Alumni találkozó, megtelt a Kari Tanácsterem. Az eseményen több mint ötvenen voltak. A rendezvényre a10, 20, 25, … éve végzett évfolyamok lettek meghívva. Itt osztották ki a délelőtti diákköri konferencia díjait.

Az Alumni találkozó első felében a Meteorológiai Tanszék mutatkozott be. Vágási Tünde az ELTE Alumni Központ munkatársa az egyetem és a végzett hallgatóink közötti kapcsolat fontosságáról beszélt, majd "Hogy állunk" címmel a Tanszék vezetője Mészáros Róbert docens úr vázolta fel a tanszék jelenlegi életét. Ismertette a tervezett programokat, lehetőségeket, ahol a meteorológus öregdiákokra is számítanak. 

Az oktatás szerves része a tehetséggondozás, a hallgatók megismertetése a hagyományokkal, a szakma múltjával. A régi, nagy évfolyamok egykori diákjai az elmúlt években vehették át az arany és gyémánt díszokleveleket, amelyre minden tavasszal személyre szóló levélben hívják fel a figyelmüket. Jövőre már a „vasdiplomások” következnek. Több évtizedes hagyománya van a diákköri tevékenységnek is. Évente 8-20 TDK dolgozat készül, ami a hallgatói létszámhoz viszonyítva nagy szám, de hát a meteorológia kutatószak is.

Ezután már csak egy feladata volt a rendezvény háziasszonyának, Breuer Hajnalka egyetemi adjunktusnak – meghívni a résztvevőket egy baráti beszélgetésre. A rendezvény megerősítette a szervezőket, valamint a közreműködő diákokat, hogy van értelme a folytatásnak, megérte a befektetett munka. Jó helyre került az ELTE Alumni Központ, a TTK Kari Tudományos Diákköri Tanács és a Magyar Meteorológiai Társaság támogatása.

ELTE Alumni
Facebook

264 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Online szakmai Alumni rendezvény a Bárczin

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november

Beszámolók

Dogs are sensitive to their owners’ choice despite their own preference

AI

Alumni International

17 november

Beszámolók

Our genes also tell about our age

AI

Alumni International

10 november