Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Mérő László ajánlásával - A Hídavatás internetes kezdő bridzs tanfolyam bemutatása

Hírek

-

2020.10.29

Bridzs csoport alakult az alumni.elte.hu oldalon, ahova mindenkit várnak a szervezők, akik szeretnek bridzsezni, vagy szeretnének megtanulni. Csatlakozzon máris a csoporthoz! 

A PROJEKTRŐL

Az előttünk álló nehéz téli hónapokra (is) tekintettel díjmentes online kezdő bridzs tanfolyam indul az interneten Mérő László ajánlásával HÍDAVATÁS 2020 néven (a bridzs – angolul bridge – hidat jelent). A nyolc epizódból álló, 3,5 órás oktatási tartalom interaktív támogatását zárt Facebook tanulócsoportban biztosítják, ahol kérdezni lehet az oktató mentoroktól és számos további tananyag tisztázást és házi feladatot találnak az érdeklődők a videókon túl. Az elsajátított tudással már otthon társaságban, az interneten és később a COVID-től felszabaduló világban élő klubokban is lehet a bridzset, mint szellemileg karbantartó, társaságot biztosító hobbit passzióból vagy versenyszerűen űzni.

KINEK AJÁNLJUK?

Sok nagy gondolkodó szerint a bridzs a valaha kitalált legjobb logikai játék, erről nyilatkozik a szenvedélyes hobbijátékos Bill Gates is (https://www.youtube.com/watch?v=nJcFspR5koc), aki Warren Buffett bridzspartnerével az amerikai juniorprogram kiemelt támogatója. Járai Zsigmond a Magyar Bridzs Szövetség (MBSZ) elnökeként személyes tapasztalatai alapján ajánlja a bridzset képességfejlesztésnek, közösségi élménynek.

A bridzs azonban korosztályfüggetlen játék, 12 éves kortól egy élethosszig tartó tanulási pályát biztosít. Fiatal korban a logikai, tanulási képességek és a koncentráció fejlődésére tudományosan igazolt módon kiváló hatással van, míg felnőtt és időskorban a szellemi képességek karbantartására, társasági élmény biztosítására szintén tudományosan igazoltan jó hatása van, például az Alzheimer kialakulása ellenében (https://alzheimers.org.za/playing-bridge-for-alzheimers-research/). Ajánljuk bárkinek, akinek affinitása van a kártyával játszott logikai kihívásokhoz és nyitott arra, hogy visszaüljön egy kicsit a matematikai és logikai iskolapadba, hogy felfedezhesse a játék belső struktúráját, dimenzióit és élményszerűségét, miközben társaságban űzi mindezt. Az Egyesült Államokban közel 400 ezer, Franciaországban több mint 100 ezer tagja van a helyi bridzsszövetségnek.


A BRIDZSRŐL

A bridzs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert öt szellemi sport egyike, mely jogosult olimpiai verseny megrendezésére. Sportként kétévente Európa- és világbajnokságot (U16, U21, U26, felnőtt, szenior), négyévente olimpiát rendeznek a nemzeti válogatottaknak (felnőtt, szenior). Hobbiként több mint százéves hagyományai vannak a játéknak, melynek hőskorában az 1930-as években Magyarország Európa-bajnokságot és világbajnoki ezüstérmet is nyert. A bridzs mélységeinek elsajátítását, a sakkhoz hasonlóan, széles körű szakirodalom támogatja. Két magyar szerző, Ottlik Géza és Darvas Róbert egy-egy, eredetileg  angol nyelven készült művét is a valaha írt legjobb szakkönyvek egyikének tartják a nemzetközi bridzsközösségben. A regisztrált játékosok a versenyeredményeik alapján mesterpontot és tudásszint minősítést (pl. mester, nagymester) kapnak. Itthon az MBSZ szervezi az országos bajnokságokat és számos bridzsklub biztosít naponta versenyeket az amatőr játékosoknak. Az interneten a BBO (https://www.bridgebase.com/) globális versenyzést, egyéni gyakorlást, kibicelést, zárt klubot, privát társasági versenyzést biztosító felület.

PROMÓ VIDEÓK ÉS KAPCSOLÓDÓ INTERNETES OLDALAK

kampány videó 1: https://www.youtube.com/watch?v=U25N5WzWY7Y&t=2s

kampány videó 2: https://www.youtube.com/watch?v=hZDXuNHRdJ0

honlap: https://hidavatas2020.com

Facebook oldal: https://www.facebook.com/hidavatas

Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UChgaR8wku-RRKoGxey5SVnQ

Részvételi regisztráció itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSel1wN7CgcJfxTI6GPQFERVX6cCrBdzETp_KAfQFJ8X-WKPBw/viewform


232 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Series shot on River Danube by BBC correspondent

AI

Alumni International

26 november

Hírek

COVID-19 hírek az Egyetemről

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november

Hírek

Adventi est

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november