Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Mérő László ajánlásával - A Hídavatás internetes kezdő bridzs tanfolyam bemutatása

Hírek

-

2020.10.29

Bridzs csoport alakult az alumni.elte.hu oldalon, ahova mindenkit várnak a szervezők, akik szeretnek bridzsezni, vagy szeretnének megtanulni. Csatlakozzon máris a csoporthoz! 

A PROJEKTRŐL

Az előttünk álló nehéz téli hónapokra (is) tekintettel díjmentes online kezdő bridzs tanfolyam indul az interneten Mérő László ajánlásával HÍDAVATÁS 2020 néven (a bridzs – angolul bridge – hidat jelent). A nyolc epizódból álló, 3,5 órás oktatási tartalom interaktív támogatását zárt Facebook tanulócsoportban biztosítják, ahol kérdezni lehet az oktató mentoroktól és számos további tananyag tisztázást és házi feladatot találnak az érdeklődők a videókon túl. Az elsajátított tudással már otthon társaságban, az interneten és később a COVID-től felszabaduló világban élő klubokban is lehet a bridzset, mint szellemileg karbantartó, társaságot biztosító hobbit passzióból vagy versenyszerűen űzni.

KINEK AJÁNLJUK?

Sok nagy gondolkodó szerint a bridzs a valaha kitalált legjobb logikai játék, erről nyilatkozik a szenvedélyes hobbijátékos Bill Gates is (https://www.youtube.com/watch?v=nJcFspR5koc), aki Warren Buffett bridzspartnerével az amerikai juniorprogram kiemelt támogatója. Járai Zsigmond a Magyar Bridzs Szövetség (MBSZ) elnökeként személyes tapasztalatai alapján ajánlja a bridzset képességfejlesztésnek, közösségi élménynek.

A bridzs azonban korosztályfüggetlen játék, 12 éves kortól egy élethosszig tartó tanulási pályát biztosít. Fiatal korban a logikai, tanulási képességek és a koncentráció fejlődésére tudományosan igazolt módon kiváló hatással van, míg felnőtt és időskorban a szellemi képességek karbantartására, társasági élmény biztosítására szintén tudományosan igazoltan jó hatása van, például az Alzheimer kialakulása ellenében (https://alzheimers.org.za/playing-bridge-for-alzheimers-research/). Ajánljuk bárkinek, akinek affinitása van a kártyával játszott logikai kihívásokhoz és nyitott arra, hogy visszaüljön egy kicsit a matematikai és logikai iskolapadba, hogy felfedezhesse a játék belső struktúráját, dimenzióit és élményszerűségét, miközben társaságban űzi mindezt. Az Egyesült Államokban közel 400 ezer, Franciaországban több mint 100 ezer tagja van a helyi bridzsszövetségnek.


A BRIDZSRŐL

A bridzs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert öt szellemi sport egyike, mely jogosult olimpiai verseny megrendezésére. Sportként kétévente Európa- és világbajnokságot (U16, U21, U26, felnőtt, szenior), négyévente olimpiát rendeznek a nemzeti válogatottaknak (felnőtt, szenior). Hobbiként több mint százéves hagyományai vannak a játéknak, melynek hőskorában az 1930-as években Magyarország Európa-bajnokságot és világbajnoki ezüstérmet is nyert. A bridzs mélységeinek elsajátítását, a sakkhoz hasonlóan, széles körű szakirodalom támogatja. Két magyar szerző, Ottlik Géza és Darvas Róbert egy-egy, eredetileg  angol nyelven készült művét is a valaha írt legjobb szakkönyvek egyikének tartják a nemzetközi bridzsközösségben. A regisztrált játékosok a versenyeredményeik alapján mesterpontot és tudásszint minősítést (pl. mester, nagymester) kapnak. Itthon az MBSZ szervezi az országos bajnokságokat és számos bridzsklub biztosít naponta versenyeket az amatőr játékosoknak. Az interneten a BBO (https://www.bridgebase.com/) globális versenyzést, egyéni gyakorlást, kibicelést, zárt klubot, privát társasági versenyzést biztosító felület.

PROMÓ VIDEÓK ÉS KAPCSOLÓDÓ INTERNETES OLDALAK

kampány videó 1: https://www.youtube.com/watch?v=U25N5WzWY7Y&t=2s

kampány videó 2: https://www.youtube.com/watch?v=hZDXuNHRdJ0

honlap: https://hidavatas2020.com

Facebook oldal: https://www.facebook.com/hidavatas

Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UChgaR8wku-RRKoGxey5SVnQ

Részvételi regisztráció itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSel1wN7CgcJfxTI6GPQFERVX6cCrBdzETp_KAfQFJ8X-WKPBw/viewform


kedvel
2344 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április