Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Kilépés – az online térbe

Hírek

-

2020.05.28

Virtuális térbe költözött az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak diplomakiállítása, a megnyitót élőben közvetítik a Facebookon.

Az ELTE Vizuális Művészeti Tanszék végzős képalkotás szakos hallgatói évről évre csoportos kiállítás keretében kapnak lehetőséget arra, hogy a hároméves képzés alatt szerzett ismereteikről egy-egy mestermunkán keresztül publikusan is számot adjanak. A tanszék diplomakiállításait az elmúlt években jellemzően a Szombathelyi Képtár egyik emeleti galériaterében rendezték. Az intézmény jelenleg is tartó felújítása és a járványügyi helyzet miatt azonban idén a Kilépő címet viselő tárlat az online térbe költözött.

A hallgatóknak esetenként teljesen újra kellett gondolniuk a hónapok alatt kidolgozott alkotói koncepciójukat, alkalmazkodva a virtuális tér körülményeihez. Végül eldőlt, hogy maga a korlátozottság állapota lesz az a vezérfonal, amely a műveket és alkotóikat stilisztikai, témaválasztási, világnézeti különbségeik ellenére összekapcsolja. Az így születő diplomamunkák sora, együttese azt példázhatja a nézőnek, hogy mennyire sokféle hozzáállás, alkotói magatartásmód lehetséges ezek közt a keretek között: a majdnem teljes passzivitástól a gyorsan adaptálódó hozzáálláson keresztül az új inspirációból merítő, az aktuális helyzetre reflektáló munkáig.

A megnyitó ünnepséget az esemény Facebook-oldalán lehet követni május 29-én pénteken 17:00 órától. A kiállítást Bordács Andrea esztéta, az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék vezetője nyitja meg, a tárlatot Salamon Júlia rendezte, a virtuális teret Budai Bálint, a tanszék volt hallgatója hozta létre. 

A kiállítók: Baksa Dávid, Bánhegyi Beatrix, Berta Kiara, Enzsöl Vivien, Krajnyák Helga, Mátyás Zsófia, Nyerges Kincső, Péntek Eszter, Péter Kriszti, Reiber Nikolett, Pospischil Mercédesz, Tanai Nikolett, Tóth Tifani.

Forrás: elte.hu


157 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Coronavirus Update

AI

Alumni International

19 szeptember

Hírek

ELTE just became a participant of an important H2020 cooperation!

AI

Alumni International

17 szeptember

Hírek

Photos from the Orientation Day at the Faculty of Law

AI

Alumni International

10 szeptember