Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Kilépés – az online térbe

Hírek

-

2020.05.28

Virtuális térbe költözött az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak diplomakiállítása, a megnyitót élőben közvetítik a Facebookon.

Az ELTE Vizuális Művészeti Tanszék végzős képalkotás szakos hallgatói évről évre csoportos kiállítás keretében kapnak lehetőséget arra, hogy a hároméves képzés alatt szerzett ismereteikről egy-egy mestermunkán keresztül publikusan is számot adjanak. A tanszék diplomakiállításait az elmúlt években jellemzően a Szombathelyi Képtár egyik emeleti galériaterében rendezték. Az intézmény jelenleg is tartó felújítása és a járványügyi helyzet miatt azonban idén a Kilépő címet viselő tárlat az online térbe költözött.

A hallgatóknak esetenként teljesen újra kellett gondolniuk a hónapok alatt kidolgozott alkotói koncepciójukat, alkalmazkodva a virtuális tér körülményeihez. Végül eldőlt, hogy maga a korlátozottság állapota lesz az a vezérfonal, amely a műveket és alkotóikat stilisztikai, témaválasztási, világnézeti különbségeik ellenére összekapcsolja. Az így születő diplomamunkák sora, együttese azt példázhatja a nézőnek, hogy mennyire sokféle hozzáállás, alkotói magatartásmód lehetséges ezek közt a keretek között: a majdnem teljes passzivitástól a gyorsan adaptálódó hozzáálláson keresztül az új inspirációból merítő, az aktuális helyzetre reflektáló munkáig.

A megnyitó ünnepséget az esemény Facebook-oldalán lehet követni május 29-én pénteken 17:00 órától. A kiállítást Bordács Andrea esztéta, az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék vezetője nyitja meg, a tárlatot Salamon Júlia rendezte, a virtuális teret Budai Bálint, a tanszék volt hallgatója hozta létre. 

A kiállítók: Baksa Dávid, Bánhegyi Beatrix, Berta Kiara, Enzsöl Vivien, Krajnyák Helga, Mátyás Zsófia, Nyerges Kincső, Péntek Eszter, Péter Kriszti, Reiber Nikolett, Pospischil Mercédesz, Tanai Nikolett, Tóth Tifani.

Forrás: elte.hu


kedvel
317 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április

Hírek

2024-es QS rangsor: itthon ismét az ELTE az élen

egy tag profilképe

Alumni Központ

11 április