Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Ismét vezet az ELTE a QS régiós rangsorában

Általános Tudnivalók

-

2019.10.22

Az ELTE lett a legjobb magyar egyetem a Quacquarelli Symonds 2020-as, feltörekvő európai és ázsiai országok intézményeit vizsgáló listáján.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 28-dik helyet szerezte meg a Quacquarelli Symonds 2020-as, feltörekvő európai és ázsiai intézményeket vizsgáló rangsorában. Az ELTE ezzel a vizsgált 354 intézmény legfelső 8 százalékban szerepel, a magyar felsőoktatási intézmények közt pedig ismét első helyen végzett. Hazánkból összesen 17 intézmény került fel a rangsorra, ebben a bontásban a Szegedi Tudományegyetem a második, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a harmadik lett. 

A rangsorban 10 indikátort súlyoznak a lista készítői. Ilyen tényező többek között az akadémiai és a munkáltatói hírnév, az oktató/hallgató arány, a publikációk és a webes megjelenések száma. Számításba veszik még a PhD-fokozattal rendelkező oktatók arányát, a publikációk idézettségét és a webes befolyást, valamint a külföldi oktatók és a külföldi hallgatók aránya is számít. Az indikátorok közül az ELTE az akadémiai hírnév területén teljesített a legjobban – jegyzi meg a QS közleménye. A módszertanról itt olvashat bővebben.

A QS kelet-európai és ázsiai ranglistáját idén is orosz egyetemek vezetik, az első három helyen sorrendben Moszkvai Állami Egyetem, a Szentpétervári Állami Egyetem és a Novoszibirszki Állami Egyetem áll. Az első tízbe jutott még Észtország, Csehország és Lengyelország, míg Törökország, Kazahsztán és Litvánia legalább egy intézménnyel szerepel a 20 legjobb egyetem között.  A teljes 2020-as EECA rangsor a QS honlapján böngészhető. Az ELTE a nemzetközi és a hazai felsőoktatási rangsorokban általában a legmagasabban rangsorolt magyar intézmények egyike.

forrás: elte.hu

229 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Általános Tudnivalók

ELTE Sikerek felfüggesztése

egy tag profilképe

Alumni Központ

13 október

Általános Tudnivalók

Csatlakozzon érdeklődési körének megfelelő csoportokba!

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 október

Általános Tudnivalók

Csatlakozzon Tagozati csoportokhoz!

egy tag profilképe

Alumni Központ

30 július