Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

IX. ELTE Nyugdíjas Találkozó

Beszámolók

-

2019.10.22

Immáron IX. alkalommal került megrendezésre az Nyugdíjas Alumni Találkozó. A program  a NEA, az Alumni Központ, az ELTE Alumni Alapítvány, és az ELTE Közalkalmazotti Tanács segítségével valósult meg.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a Lágymányosi Campus Harmónia termét töltötték meg nyugdíjas alumnusaink, illetve az egyetem volt tanárai, dolgozói. A jó hangulatú találkozót a Nyugdíjas Alumni Tagozat vezetője, Nagy Béláné Judit nyitotta meg, majd átadta a szót az Egyetem rektorhelyettesének, Dr. Hamar Imrének. A rektorhelyettes beszéde után Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője kapta meg a szót, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt tanév végén - talán elsőként - sikerült a távozó hallgatókat ajándékkal meglepni, továbbá hogy a generációk összefogásának szép példájaként az ELTE Alumni Alapítvány ismét pályázatot írt ki tehetséges, rászoruló hallgatók számára , majd egy csokor virággal köszönte meg Nagy Béláné Juditnak a Nyugdíjas Klubban történő önkéntes tevékenységeit. Ezután ismét Nagy Béláné vette át a szót, beszédében méltatta Pataky Csillát, Petz Denise-t és Gyalai Zsófiát, az Alumni Központ munkatársainak áldozatos munkáját a szervezésben, valamint köszönetet mondott mindazoknak, akik segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a délután programja. Külön ajándékban részesítette Amaczi Zsuzsát, Katona Andrást, Kniezsa Veronikát, Kortsmáros Zoltánnét, Martinás Katalint, valamint Pataky Csillát. A köszönetek után néhány diában bemutatta a tavalyi év nyugdíjas programjait, majd következtek a délután fellépői. Elsőként az Apáczai Gyakorló Gimnázium kórusa, a Sonantes Kamarakórus lépett fel, melynek karnagya Jankovics László, az Apáczai Gyakorló Gimnázium vezetőtanára, ezután meghallgathattuk Dr. Amaczi Zsuzsát, a Radnóti Gimnázium volt vezető tanárát és Dr. Katona Andrást, a volt Tanárképző Főiskola, majd a BTK docensét, akik vidám pillanatokat okoztak nekünk ,,Lujza és Jenő" nyugdíjaskorra aktualizált változatával. Végül Csirmaz Szilvia, szeniortánc oktató haladó tánccsoportjának fellépése következett, és a táncbemutató után akinek kedve volt, csatlakozhatott a tánchoz egy rövid koreográfia megtanulásával. 

A fellépők után megérkeztek a Dényi Bt. által készített finom szendvicsek és sütemények, melyek mellett kellemes beszélgetések folytak a rég nem látott ismerősök és barátok között. A szendvicsek és sütemények kísérőjeként 2018-as évjáratú szürkebarát kerül a poharakba, és mint minden évben, így most is ez Nagy Bélának, az ELTE habilitált egyetemi magántanárának csobánci szőlőskertjéből származott. 

Az esemény támogatásáért köszönet az Egyetem korábbi rektorának, Dr. Mezey Barnának. 

 

kedvel
994 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április