Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Idén is az ELTE a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény

Hírek

-

2022.04.12

2022-ben is nőtt az ELTE-re  felvételizők száma. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemet idén 15 610 felvételiző jelölte meg első helyen, ez az intézmény csaknem négy évszázados történetében is rekordnak számít.

A jelentkezők közel 16%-a jelölte meg az ELTE-t első helyen: a 15 610 első helyes jelentkezés 7 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

Az idei évben is folytatódott a Gazdaságtudományi Karra jelentkezők számának dinamikus növekedése, a tavalyihoz képest több mint 700-zal többen jelölték meg első helyen a kart. Az adatok alapján nőtt az érdeklődés a bölcsészettudományi képzések iránt is, az egyetem karai közül idén a Bölcsészettudományi Kar volt a legnépszerűbb. A Társadalomtudományi Kar és a Pedagógiai és Pszichológiai Kar képzéseit is egyre többen választják, a tavalyi évhez képest közel 10%-kal többen jelentkeztek a Természettudományi Karra is. Az ELTE pedagógusképző szakjain (Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ, Tanító- és Óvóképző Kar, Tanárképző Központ) együttesen nőttek a jelentkezési számok. Az Informatikai Karon is folytatódott az elmúlt években tapasztalt bővülő tendencia: a tavalyi 1505 után idén 1553 diák jelölte meg a kart az első helyen. 

Az ELTE köszönetet mond mindazoknak, akik jelentkezésükkel megtisztelték az Egyetemet, amely az új felvételizők számára is biztosítani fogja az értékek szolgálatában álló világszínvonalú tudás és a piacképes diploma megszerzésének lehetőségét.

Forrás: elte.hu

kedvel
582 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

17 május

Hírek

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 május

Hírek

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május