Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Ez történt az idei Alumni Kupán - foci és pingpong

Beszámolók

-

2023.06.07

Az ELTE Alumni Központ és a BEAC szoros együttműködésével 2023. júnus 2-án pénteken került megrendezésre a XIV. ELTE Alumni Kupa! A Kupán ezúttal a foci mellett első alkalommal pingpong bajnokság is indult.

16 focicsapat és 14 pingpongos várta az idei meteorológiai nyár első péntek estéjét az ELTE BEAC Mérnök utcai sporttelepén. Az összegyetemi Alumni Kupán főként az ÁJK, BTK, IK, TáTK, PPK, TTK és GTK ELTE Diplomásai képviseltették magukat minden korosztályból. A résztvevők a nevezési díjukkal hozzájárultak az ELTE Alumni Ösztöndíj alaphoz, mely pályázat a tehetséges, rászoruló hallgatók számára kerül kiírásra évente kétszer.

A mérkőzések este 19:00-től kezdődtek, a rekordszámú 16 focicsapat A, B, C és D csoportra osztva játszott csoporton belül mindenkivel, majd a csoportok közti keresztbejátszásokkal és helyosztókkal alakult ki alsó- és felsőházi bajnokság. Díjazásban a felsőház első három helyezettje, valamint az alsóház győztese részesült. 

A focibajnoksággal párhozamosan zajlott a pingpong bajnokság, ahol szintén 4 csoportra osztva játszott mindenki mindenkivel, majd minden csoportból az első két helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszra, végül kiélezett, szoros mérkőzésekkel dőlt el, hogy ki legyen az Alumni Kupák történelmének első pingpong bajnoka. 

A záró ceremónia a pingpong esetében 22:00 órakor, a focinál pedig 22:30 körül került sor. A foci bajnokság rövid záróbeszédében Sajben Marcell, - a Kupa egyik fő szervezője elmondta - hogy hosszú idő óta nem szerepelt ennyi csapat, ráadásul úgy, hogy sajnos egy csapat nevezését vissza is kellett utasítani a létszám és idő limit miatt. Valamint előre vetítette, hogy a jövő évi Alumni Kupa újra jubileumi lesz, így számíthatnak a résztvevők a X. kupához hasonló meglepetésekre is. A díjakat, a helyezésekért járó kupákat és érmeket Petz Denise Gerda, az Alumni Központ munkatársa adta át, valamint ő is gratulált a játékosoknak. Kihasználva a helyszín adta lehetőségeket, a díjátadó után a pingpongosok és focisták vidáman koccintottak eredményeikre és beszélték ki a meccsek történéseit. Köszönjük mindenkinek a részvételt, jövő nyáron újra találkozunk!

Külön köszönet illeti a verseny előkészítésében, megvalósításában végzett munkájukért BEAC kollégáit: Simon Gábort, Simon Krisztiánt, Sajben Marcellt, Bakonyi Bertalant, Simó Szabolcsot és Marosi Mónikát.

Pingpong végeredmény:

1. Halasi Dávid (ÁJK '15)

2. Nagy Zsombor (TTK '07)

3. Szabó Győző (IK '21)

4. Wiener Gábor (TTK '96, '03)

5-8. dr. Takáts Fanni Veronika (ÁJK), dr. Petz László (ÁJK '91), Váczi Attila (GTK '22), Brunner Máté (TTK '15)

Foci végeredény: 

Felsőház:

1. Régi idők focija

2. Sajti Pajtik

3. Mérték és Szerénység

4. Elhagyott Tanegység

5-8. Hajcsatok, Eltendables, Igénytelenek, Acrab Wombat

Alsóház:

1. Le Rogue Lacoste

2. Viva la Dózsa

3. SÖR

4-8. FC Pakbiz Tigrisek Old Boys, PPK Old Boys B, Lúzer SC, CSNFK, Bazooka feltámadás 

Különdíjasok: 

Legjobb kapus: Gabay Gergely (Elhagyott Tanegység) 

Legjobb játékos: Boros Roland (Sajti Pajtik) 

Gólkirály: Vadászi Edward (Régi idők focija) 

Mérkőzések eredményei és a BEAC beszámolója

kedvel
400 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április