Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE Alumni Segély C / 2. - beszámoló

Beszámolók

-

2021.06.22

Újabb hallgatóink juthattak támogatáshoz a volt ELTE-sek összefogásával. A 2020. decemberi, "Összefogás" elnevezésű ELTE Alumni Jótékonysági Kampány során az ELTE Alumni Központ gyűjtést indított a Covid-19 miatt nehéz helyzetbe került hallgatók számára. Az akkor összegyűlt összeg erejéig a az ELTE Alumni Alapítvány 2021. áprilisában egy második pályázatot is kiírhatott.

A járvány megnehezítette életünket. Több hónapot töltöttünk családtagjainktól távol, meg kellett tanulnunk alkalmazkodni az otthoni munkavégzés kihívásaihoz, sokak veszítették el állásukat, kerültek nehéz helyzetbe a pandémia miatt. A nehézségek áthidalására 2020 végén az ELTE Alumni Központ gyűjtést indított, hogy a COVID-19 járvány miatt nehéz helyzetbe jutott hallgatóknak segítséget nyújthasson a generációk közötti összefogás jegyében, az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával. Az alapítvány a gyűjtésből befolyt összeg fennmaradó részéből, könnyített feltételekkel újabb, második ELTE Alumni Segély Covid-19 pályázatot írhatott ki. Ezáltal további hat hallgatónk juthatott hozzá a segélyhez a maximális, 80.000 Ft/fő értékben. A támogatott hallgatók pályázatainak motiváló szavait gyűjtöttük össze az alábbiakban.

"A célom, hogy a mesterképzés elvégzése után is egy minőségi sajtóorgánumnál helyezkedhessek el újságíróként. Én is azt vallom, hogy az újságírás a negyedik hatalmi ág, a médiának és a benne dolgozóknak nagy felelőssége van. Mindezt én nem tehernek, hanem hivatásnak, küldetésnek látom." - Bárdos Kata Kincső, kommunikáció és médiatudomány MA szakos hallgató.

"A diplomát követően szeretnék visszatérni szülővároson környékére tanítani, általános iskola felső tagozatában. (...) Szívesen dolgoznék olyan intézményben, ahová hátrányos helyzetű tanulók járnak, próbálva élményszerűvé tenni számukra a tanórákat, valamint közelebb hozni hozzájuk az olvasást és a könyvtár világát." - Halasi Vivien, magyar-könyvtáros osztatlan tanári szakos hallgató. 

"Az oktatás nagyon fontos számomra, a jövőben is nagyon szeretnék az ELTE égisze alatt dolgozni mint állandó oktató. Ezért már most sokat teszek érte, hogy a mesteres diplomám megszerzése után felvegyenek az ELTE doktori iskolájába." - Horváth Kata, kommunikáció és médiatudomány MA szakos hallgató.

"...Debrecenben végeztem el az anglisztika alapszakot, és mesterképzésre pedig sikerült az ELTE-re bejutnom. Nagyon nagy öröm volt, hiszen nagy vágyam teljesült." - Kucbel Tímea, tolmács és fordító MA szakos hallgató. 

"Kutatásaimmal ahhoz szeretnék hozzájárulni, hogy a sérült emberek a képességeiknek és a végzettségüknek megfelelő munkát kaphassanak a nyílt munkaerőpiacon." - Molnár Marianna, szociológia MA szakos hallgató.

"Szerettem volna visszaadni mindazt, amit kaptam az ELTE-től, így szakkollégiumi keretek között tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozom rendezvényszervezés keretein belül. (...) Az általam szervezett események ingyenessége támogatja azt, hogy a tudomány mindenkié. Remélem, hogy a jövőben pszichológusi tevékenységemmel az egészségügyet, valamint kisebbségi csoportokba tartozó személyeket tudom támogatni..." - Tóth-Czopyk Zsuzsanna Vera, pszichológia MA szakos hallgató.

A korábban kiírt ELTE Alumni Segély C pályázatunkról készült beszámolót itt olvashatja.

kedvel
535 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április