Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE 700 szóban - Az én ELTE-s történetem - eredményhirdetés

Beszámolók

-

2022.05.31

Az "ELTE 700 szóban - Az én ELTE-s történetem 2021" irodalmi pályázat eredményhirdetésére 2022. május 26-án került sor. Az eseményen a bíráló bizottság tagjai, a szervezők és a pályázók online formában vettek részt. Az ünnepélyes díjátadóra remélhetőleg december 2-án, az Aula Magnában személyesen kerül majd sor az ELTE Alumni Est keretében. 

A már hagyománnyá váló verseny harmadik alkalommal is az ELTE Online, az ELTE Alumni Központ és az ELTE Alumni Alapítvány összefogásával valósulhatott meg. A pályázók üdvözlését követően Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője idézte fel a verseny indulását és eddigi történetét, valamint rámutatott arra, hogy az irodalmi verseny hogyan segíti az alumnus generációk kohézióját, a volt és a jelen hallgatók jobb megismerését. Beszédét Eötvös József gondolatával zárta, miszerint "Csak hasonlók társaságában nem állunk egyedül."

Ezután Ráday Zsófia, az ELTE Online Tudomány rovatának vezetője, az egyik zsűritag ismertette, hogy milyen szempontok szerint értékelték a pályaműveket, illetve milyen nehézségekbe ütköztek a különböző műfajú írások kiértékelése során. Ezt követően Lengyel Imre Zsolt, egyetemi adjunktus, a zsűri szakmai elnöke részletesen is összefoglalta, valamint ismertette a beérkezett pályaműveket, kitérve azok sokszínűségére, hasonlóságaira és különbségeire.

Ezt követte az eredményhirdetés legizgalmasabb része. Dr. Bartus Dávid, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, a zsűri tiszteletbeli elnöke ismertette a díjazottak névsorát, egyúttal gratulálva nekik és valamennyi indulónak.

A pályázatra összesen tizenhárom írásmű érkezett. A pályázók között voltak volt és jelenlegi hallgatók is. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát Csikai Dorottya (BTK-s hallgató) foglalhatta el. Második helyen végzett Jankovits György (TTK '57), míg első helyezett lett Német Balázs (BTK-s hallgató). Különdíjban részesült Szeszler Anna (TÓK '72, BTK '80, '86).

A nyertesek 2022. december 2-án, reményeink szerint már személyesen, vehetik át nyereményeiket az ELTE Alumni Alapítvány estjén. Az első helyezett egy e-book olvasóval, a 2. és 3. helyezett Libri könyvutalvánnyal, míg a különdíjban részesült alumnánk egy hímzett egyetemi címeres pólóval lesz gazdagabb. Valamennyi induló egy-egy díszoklevelet, valamint apró meglepetést vehet át az ünnepélyes díjátadó alkalmával.

Gratulálunk minden pályázónak!

Ha indulna a következő pályázaton, vagy ha kíváncsi a nyertes pályaművekre, figyelje híradásainkat!

Kiírás

Előző verseny

kedvel
651 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit - térképarchívum és műszerlabor

egy tag profilképe

Alumni Központ

17 szeptember

Beszámolók

Nyári diplomaosztó játék 2024 - eredményhirdetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

29 augusztus

Beszámolók

Nemzetközi vizeken az ELTE Alumni

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 augusztus