Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Egyetem megnyitja kapuit: Biológiai és Őslénytani Gyűjtemény

Beszámolók

-

2019.12.06

Népszerű sorozatunk következő állomása a Természettudományi Kar Természetrajzi Múzeumának Biológiai és Paleontológiai gyűjteménye volt, ahol vezetőnk Szente István főmuzeológus, az ELTE Őslénytani Tanszékének oktatója és Török Júlia Katalin ELTE Állatrendszertani és Ökológiai Tanszék oktatója volt.

Hallhattunk a lassan két évszázados gyűjtemény történetéről, melyet Dr. Margó Tivadar alapított Zoológiai és Összehasonlító Boncztani Múzeum néven. Sajnos az eredeti gyűjteményből alig maradt fent valami, ugyanis 1945-ben, Budapest ostroma alatt szinte teljesen megsemmisül az akkor a Trefort-kertben lévő múzeum. A Természettudományi Kar Lágymányosra költözésével egy igen impozáns helyen, a déli tömb közepében található üvegpiramisban rendezték be az újraálmodott kiállítást a megmaradt és a 20. század második felében szerzett tárgyakból.


Az érdekes és kimerítő bevezető után Török Júlia végig vezette a látogatókat a gyűjteményen, kiemelve annak érdekességeit, például a tár legősibb darabját, egy 50 millió éves brooksellát. 

Ezúton is köszönjük a Biológiai és Őslénytani Gyűjteménynek, hogy idén is lehetőséget biztosítottak az ELTE Diplomásainak egy ingyenes szakvezetésre. 

A sorozatról

371 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Szakmai Alumni rendezvényt tartott a TTK Biológia Intézete

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 január

Beszámolók

PPK - Első sportszakos Alumni Találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december

Beszámolók

Kampányok és támogatások 2020

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december