Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Az ELTE TTK Ásványtárában jártunk

Beszámolók

-

2018.11.15

Az Alumni Központ sorozata, az Egyetem megnyitja kapuit keretében 2018. november 15-én, a Lágymányosi Campuson található Ásványtárba látogattunk.

A jelenlévő alumnusokat Gyalai Zsófia, az Alumni Központ munkatársa köszöntötte. Dr. Weiszburg Tamásalumnus (az ELTE TTK Ásványtani Tanszék, tanszékvezetője, az Ásványtár volt igazgatója) vezetésével zajlott eseményünk. Elsőként a múzeum történetét ismerhettük meg: az 1774-ben alapított Természetrajzi Tanszék hatalmas ásványtani gyűjteménye ma a legrégebbi Magyarországon, és sok hányattatás után ma újra régi fényében tekinthetjük meg a Lágymányosi Campus külön erre a célra kialakított boltíves termében. Ezt követően beszélt az ásványok fontosságáról, arról, hogy valójában ma már nincs olyan, hogy fontos vagy nem fontos elem. Ennek kapcsán érdekességként kiemelte, hogy egy mobiltelefon működéséhez 60-65 elem szükséges.

Az ismertető után mindenki szabadon nézelődhetett és feltehette kérdéseit az ásványokról, Weiszburg Tamás pedig sorra vette a vitrinekben található érdekességeket.

Köszönjük Dr. Weiszburg Tamás vezetését és az Ásványtár közreműködését abban, hogy a népszerű sorozatunk keretein belül egy újabb nagyszerű sétán vehettünk részt! Ahogy eddig minden alkalommal most is az ELTE összes karáról érkeztek alumnusok és minden korosztály képviseltette magát.

Sorozatismertető

ELTE Alumni
Facebook

175 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Szakmai Alumni rendezvényt tartott a TTK Biológia Intézete

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 január

Beszámolók

PPK - Első sportszakos Alumni Találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december

Beszámolók

Kampányok és támogatások 2020

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december