Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Az ELTE TTK Ásványtárában jártunk

Beszámolók

-

2018.11.15

Az Alumni Központ sorozata, az Egyetem megnyitja kapuit keretében 2018. november 15-én, a Lágymányosi Campuson található Ásványtárba látogattunk.

A jelenlévő alumnusokat Gyalai Zsófia, az Alumni Központ munkatársa köszöntötte. Dr. Weiszburg Tamásalumnus (az ELTE TTK Ásványtani Tanszék, tanszékvezetője, az Ásványtár volt igazgatója) vezetésével zajlott eseményünk. Elsőként a múzeum történetét ismerhettük meg: az 1774-ben alapított Természetrajzi Tanszék hatalmas ásványtani gyűjteménye ma a legrégebbi Magyarországon, és sok hányattatás után ma újra régi fényében tekinthetjük meg a Lágymányosi Campus külön erre a célra kialakított boltíves termében. Ezt követően beszélt az ásványok fontosságáról, arról, hogy valójában ma már nincs olyan, hogy fontos vagy nem fontos elem. Ennek kapcsán érdekességként kiemelte, hogy egy mobiltelefon működéséhez 60-65 elem szükséges.

Az ismertető után mindenki szabadon nézelődhetett és feltehette kérdéseit az ásványokról, Weiszburg Tamás pedig sorra vette a vitrinekben található érdekességeket.

Köszönjük Dr. Weiszburg Tamás vezetését és az Ásványtár közreműködését abban, hogy a népszerű sorozatunk keretein belül egy újabb nagyszerű sétán vehettünk részt! Ahogy eddig minden alkalommal most is az ELTE összes karáról érkeztek alumnusok és minden korosztály képviseltette magát.

Sorozatismertető

ELTE Alumni
Facebook

kedvel
405 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Nemzetek estjei: Ukrajna

egy tag profilképe

Alumni Központ

28 március

Beszámolók

KUTATÁSOK AZ AFÁZIA ÉS EGYÉNI KÜLÖNBSÉGEK KUTATÓMŰHELYBEN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

25 március

Beszámolók

B.A.M.B.I. 2024 - Alumni találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 március