Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Amerikából jöttem, mesterségem címere: a játék!

Általános Tudnivalók

-

2020.01.04

Az ELTE Sikerek előadás-sorozat vendégét másodszor várjuk külföldről, az első Barabási Albert-László volt. Most Tardos Éva érkezik hozzánk az USA-ból, hogy beszéljen munkásságáról, jelen törekvéseiről és megossza velünk gondolatait karrier építésről, értékekről, sikerről, valamint az Egyetemi kötödéséről. 

Tardos Éva matematikus a pályafutása során a tudományterületén belül többször váltott témát, jelenleg játékelmélettel, és a gépi tanulás határterületével foglalkozik. 

Sokakat foglalkoztat a kérdés, vajon a matematika inkább bölcsészettudományi, vagy természettudományi terület-e? Az ELTE Diplomások körének rendezvényén hamarosan alkalom nyílik erről is elgondolkoznunk. Az előadó friss üzenete:

„Nagyon egyetértek Einstein mondásával, hogy a tudományos siker csak 1%-ban keletkezik inspirációból, 99%-a izzadságból jön. Ahhoz, hogy a sok kísérletezésből, és 99% sikertelenségből mégis siker is legyen, kitartásra, és sok támogatására van szükség. Nekem nagy szerencsém volt abban, hogy az évek során sokan segítették és támogatták a pályámat." /Tardos Éva/

Tardos Éva 1981-ben végzett az ELTE TTK-n. Fordulatokban gazdag szakmai életének jelenlegi állomása - 1989 óta - a Cornell Egyetem. 

Várunk mindenkit szeretettel az előadáson 2020. február 19-én az Aula Magnában. Az esemény ingyenes, csak regisztrációhoz kötött.

Részletek az előadóról és regisztráció 

1171 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Általános Tudnivalók

ELTE Sikerek felfüggesztése

egy tag profilképe

Alumni Központ

13 október

Általános Tudnivalók

Csatlakozzon érdeklődési körének megfelelő csoportokba!

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 október

Általános Tudnivalók

Csatlakozzon Tagozati csoportokhoz!

egy tag profilképe

Alumni Központ

30 július