Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Alumni találkozó és ötletbörze a PPK-n

Beszámolók

-

2022.07.07

2022. június 23-án zajlott le a PPK Alumni találkozó és ötletbörze, mely a kari alumni közösség építésének és formálásának jegyében telt. A jó hangulatú rendezvényen számos volt hallgató és oktató találkozhatott újra, eleveníthette fel a közös emlékeket, de fotókiállítás megtekintésére, valamint közös fotózkodásra is lehetőség nyílt, ezenkívül a kar ajándékkal is kedveskedett a résztvevő alumnusoknak. A program részét képezte a közelgő 20. jubileumhoz kapcsolódó alumni találkozóról való ötletelés, az alumni élet aktivizálásának lehetséges módjairól való diskurzus is.

Szakmai és kötetlen beszélgetésekkel, ajándékokkal és a kar történetét megidéző fotókiállítással várta volt hallgatóit az ELTE PPK a KAZY aulába, ahol a résztvevők együtt kávézhattak egykori oktatóikkal is. A rendezvényen többek között jelen volt dr. Zsolnai Anikó, a kar dékánja is. A találkozót dr. Kende Anna, a Pszichológiai Intézet igazgatója nyitotta meg, köszöntőjében kiemelte: az alumni közösség kiemelkedő szerepet játszik az egyetem utáni időszakban, a személyes és szakmai kapcsolatok ápolása egész életutakat határozhat meg. A találkozó elsődleges céljaként a már jelenleg is működő kari alumni hálózat továbbfejlesztését, egy még aktívabb alumni közösség létrehozását fogalmazta meg. Zárásként hozzátette, hogy az alumni adja az egyetem és az egyetemi élet folytonosságát, hiszen az itt szerzett tapasztalatok és kapcsolatok a diplomaszerzés után is elkísérnek minket.

A megnyitó után Balogh-Kátai Judit, az ELTE Alumni Központ munkatársa is üdvözölte a résztvevőket.

Az ötletbörzén a PPK HÖK korábbi elnökei, aktivistái személyesen, illetve külföldről online csatlakozva beszélgettek arról, miként építhető fel a jelenlegi hallgatókra is alapozva egy intenzívebben működő, tevékeny alumni közösség. A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a szakmai kapcsolatépítés lehet az az elsődleges cél, ami értelmet ad a kezdeményezésnek és egyúttal megkülönbözteti egy laza baráti összejöveteltől. A 10-15 éve diplomát szerzett, már szakmai tapasztalatokban bővelkedő volt PPK-sok hatékonyan tudnák segíteni a jelenlegi hallgatókat a pályaorientáció terén, de elképzelhetőnek tartottak egy formalizáltabb, a szakmai gyakorlaton túlmutató, személyre szabott mentorprogramot is volt PPK-sok részvételével.

Kiderült, hogy a volt hallgatók örömmel visszatérnének szakmák szerint szerveződő eszmecserékre, ahol a hasonló területen dolgozók bővíthetik kapcsolati hálójukat, oszthatják meg szakmai sikereiket. Emellett felmerült egy, akár jótékonysági céllal is szervezendő fehérasztalos vacsora vagy kari alumni bál megszervezésének a lehetősége is. Az ötletbörze résztvevői közül többen bekapcsolódnának a PPK fennállásának 20. évfordulója alkalmából szervezendő, az öregdiákok szélesebb körét megmozgató esemény vagy programsorozat kidolgozásába is.

A program az ELTE Alumni Központ támogatásával valósult meg.

Az ELTE PPK Alumni tagozathoz itt lehet csatlakozni.


Forrás és felhasznált képek: ppk.elte.hu

kedvel
314 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április